FinansWatch

Penneo gør klar til europæisk ekspansion

Penneo forventer inden årets udgang at ryge på EUs Trust List med sin signaturløsning, hvilket vil øge virksomhedens internationale legitimitet. Sker det, vil vejen være banet for en europæisk ekspansion, forklarer Christian Stendevad, adm. direktør i Penneo.

Christian Stendevad er adm. direktør i Penneo. | Foto: Penneo/pr

Softwarevirksomheden Penneo venter i spænding.

Penneo kan nemlig stå overfor en europæisk ekspansion, og vejen til den vil være banet, hvis EU godkender selskabets løsning, Penneo Sign, og sender virksomheden ind på den såkaldte Trust List, hvilket vil give virksomheden et kvalitetsstempel overfor potentielle kunder i EU.

”Det betyder, at vi nu skal til at høste frugterne af, at vi kommer på listen. Vi har en forventning om, at det er en formalitet, og når vi kommer på, så kan vi bruge det som platform til at tiltrække nye og større kunder uden for Danmarks grænser,” siger Christian Stendevad, der er adm. direktør i Penneo, til FinansWatchs søstermedie ITWatch.

Den såkaldte Trust List er EU’s højeste kvalificeringsniveau, og det betyder konkret, at Penneo vil få stemplet som ”Qualified Trust Service” - noget som kun de danske myndigheder og Nets herhjemme kan bryste sig af.

Og kommer virksomheden som forventet ind på listen, så får man et internationalt kvalificeringsstempel, som ifølge Christian Stendevad betyder, at det vil blive lettere at få europæiske kunder på Penneo Sign, der giver mulighed for digital signatur af dokumenter.

Holland står for skud

Penneo er allerede til stede i Belgien, hvor man er i god gænge ifølge Christian Stendevad, og han forklarer videre, at Penneos løsning ville være relevante for alle markeder, der vil åbne sig op efter en eventuel certificering.

Penneo leverer også en løsning til digital identifikation til kunder, som skal bekæmpe hvidvask, Penneo KYC, og den oplever man også efterspørgsel på ude i Europa, forklarer han, hvorfor at den løsning også er tiltænkt i ekspansionen.

Og da EU-landene er underlagt den samme lovgivning, når det eksempelvis kommer til bekæmpelse af hvidvask, så er det det, som Penneo skal forsøge at udnytte.

”Udenfor Danmark giver man faktisk større bøder, hvis man ikke overholder den lovgivning. Så vi kan simpelthen se den trend, at der uden for landets grænser er et endnu større fokus fra myndighedernes sider,” siger han.

Penneo vil gå tålmodigt til værks og undgå at skyde med spredehagl.

”Vi har den tilgang til det, at vi tager det land for land, således at vi ikke spreder vores investeringer for tyndt,” siger han.

Dem, der ligger højt på digitaliseringslisten, uden at vi har sat fuld styrke på og ansat folk endnu, det er eksempelvis Holland. De har et højt niveau af digitalisering i dag

Christian Stendevad, adm. direktør i Penneo

Christian Stendevad forklarer, at man har investeret i løsningerne samt i mandskab for at få det til at spille, når og hvis man får certificeringen.

Og han har en helt klar forventning om, hvor man placerer den første stjerne på landkortet.

”Dem, der ligger højt på digitaliseringslisten, uden at vi har sat fuld styrke på og ansat folk endnu, det er eksempelvis Holland. De har et højt niveau af digitalisering i dag. Og det gælder både vores signaturløsning, men i særdeleshed også vores anti-hvidvask-produkt. Det er jo lovgivning, som også er europæisk lovgivning, og der kan vi klart se, at det trækker en del efterspørgsel,” siger han.

Udlandet er større end Danmark

Ifølge Christian Stendevad er man i fuld gang med forberedelserne til at kunne ekspandere, og han forklarer, at man allerede har potentielle kunder i andre lande, som står klar til at købe, når og hvis man kommer på listen.

”Vi er nu i gang med at evaluere på de næste lande, hvor vi lægger det ud. Vi besøger kunderne for at høre, om de er parate til det her. Og så har vi en plan for, hvordan vi skal åbne øvrige lande,” siger han.

Ifølge Christian Stendevad vil man på sigt bevæge sig mod, at fokus flytter sig yderligere mod udlandet.

Man skal stadigvæk vokse i Danmark, men man skal vokse mest i udlandet. For Danmark er på et meget højt niveau rent digitaliseringsmæssigt, men som marked er vi en lille størrelse sammenlignet med andre lande i EU.

Men man kan sige, at i dag udgør Danmark og egentlig også Norden et stort marked for os, men potentialet syd for grænsen er langt større, når de efterhånden kommer med på vognen

Christian Stendevad, adm. direktør i Penneo

Derfor vil man naturligt rette blikket sydpå, når andre EU-lande kommer med på digitaliseringsbølgen, og potentialet er derfor stort ifølge Christian Stendevad.

”Holland er jo næsten lige så stort, hvis ikke på størrelse med hele Skandinavien til sammen på digitaliseringssiden. Hvis du så bagefter tager Tyskland, som er så langt bagud, men hvor du har Olaf Scholz (Tysklands forbundskansler red.), som har sat deres digitalisering øverst på dagsordenen, så er det lige vand på vores mølle. Det marked er så meget større,” siger han og fortsætter.

”Men man kan sige, at i dag udgør Danmark og egentlig også Norden et stort marked for os, men potentialet syd for grænsen er langt større, når de efterhånden kommer med på vognen,” siger han.

Forventer fremtidig vækst

Penneo har her til morgen fremlagt deres regnskab for tredje kvartal, som viste en stigning i omsætningen fra 9,1 mio. kr. i samme periode sidste år til 14,7 mio. kr. i år.

Samtidigt skrumper selskabets minus på EBITDA’en til 4,7 mio. kr. I samme periode sidste år lød det på 8,1 mio. kr.

Det resultat erklærer Christian Stendevad sig tilfreds med, også på baggrund af et usikkert marked, hvor man fornemmer, at kunderne er mere forsigtige.

Og med udsigt til den kommende europæiske ekspansion, hvor man efter forventningerne har EUs Trust List med i rygsækken, så er han også optimistisk omkring fremtiden.

”Vi er helt generelt positive for fremtiden. Grundlæggende set forventer vi fortsat vækst i fremtiden, og baseret på det fortsætter vi med at investere, og så kigger vi hele tiden på, hvordan markedet udvikler sig,” siger han.

Og minusset på EBITDA’en kommer ikke til at betyde det store i forhold til de fremtidige investeringer i den europæiske ekspansion.

”Vi fortsætter med at ansætte folk, og vi var i den gunstige situation, at vi fik rejst vækskapital i starten af året, som gør os i stand til at investere. Det er så på trods af, vi har et negativt EBITDA, men det er helt efter planen, fordi det kan betale sig at investere i nye kunder, fordi de er der i lang tid,” siger han.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs