FinansWatch

Kryptoaktier står til smæk efter bitcoindyk

Bitcoin dykkede fredag morge med 7 pct.

Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix.

Krypto-eksponerede aktier går en svær dag i møde fredag, efter at prisen på bitcoin er dykket til det laveste niveau siden slutningen af juli.

Hele markedet for kryptovalutaer er under pres med et fald på 7 pct. til 21.773 dollar for bitcoin og 7,6 pct. til 1735 dollar for etherium.

Kryptopositioner for en samlet værdi af 220 mio. dollar blev solgt i løbet af en hektisk time i fredag morgen, hvor bitcoin stod for omkring halvdelen af udsalget, ifølge Bloomberg News, der henviser til data fra Coinglass.

- Opsvingstendensen så svag ud og har gjort det i ugevis, men jeg tror ikke, det alene forklarer et så stor en bevægelse lige pludselig, siger Craig Erlam, senior markedsanalytiker hos Oanda, ifølge Bloomberg News om bevægelsen i bitcoin.

Analytikere kan ifølge Wall Street Journal ikke umiddelbart forklare årsagen til nedturen.

Men analytikerne pointerer dog, at kryptovalutaer i vid udstrækning handler i overensstemmelse med markedsstemningen, hvor store udsving kan blive forårsaget af salg fra ejere af store positioner, markedsrygter eller risikostemningen i markedet.

Kryptovalutaernes opsving siden bunden i juni ser stadig mere skrøbelig ud, da handlerne kæmper for at få en klar fornemmelse af retningen af den amerikanske centralbanks pengepolitik.

To af den amerikanske centralbanks topfolk gav torsdag divergerende holdninger til størrelsen på rentestigningen i september.

Nu kigger markedsdeltagerne frem mod næste uges Jackson Hole-konference, hvor Fed-chef Jerome Powell indtager talerstolen fredag eftermiddag.

I det amerikanske formarked indikeres Microstrategy, der har investeret flere milliarder dollar i bitcoin, 8,1 pct. lavere, og kryptobørsen Coinbase indikeres 7,0 pct. lavere.

Andre krypto-eksponerede aktier, herunder Marathon Digital Holdings og Riot Blockchain, der producerer krypto valuta, via såkaldt mining, hvor servere gennemfører besværlige beregninger for at producere bitcoins, bliver trukket med ned i formarkedet med fald på henholdsvis 10,8 og 10,4 pct.

Kapitalforvaltere satser på kryptomarkedet trods stor uro

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs