FinansWatch

Bitcoin ser nyt lavpunkt - svækkelsen fortsætter

Kryptovalutaen bitcoin falder til det laveste niveau i 18 måneder.

Foto: Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix

Den nedadgående spiral for kryptovalutaen bitcoin fortsætter, og møntfoden svækkes 10,3 pct. tidligt tirsdag overfor dollar efter en svækkelse på mere end 20 pct. mandag.

Det er den laveste niveau, bitcoin har haft i 18 måneder, der nu er på 20.823,56 dollar per bitcoin.

The skriver Financial Times.

Flere kryptovalutaer har haft en hård start på ugen, efter inflationsdata der viser højere prisstigninger end ventet, hvilket har fornyet forventningerne til kraftige rentestigninger fra den amerikanske centralbank, Fed.

Mandag stoppede kryptobørsen Binance blandt andet al aktivitet i flere timer, efter platformen Celsius blokerede sine kunder fra at indløse og foretage transaktioner mellem konti.

Ifølge Celsius blev beslutningen foretaget ”til gavn for hele vores ”community” gennem stabilisering af likviditet og drift, mens vi forsøger at bevare og beskytte vores aktiver.”

Ifølge Financial Times var det lidt af en u-vending, da Celsius i flere dage afviste beskyldninger om, at kunderne ikke kunne fortage hævninger.

Samme dag genoptog Binance driften med meldingen om, at en transaktion sad fast.

Den pressede stemning har også bredt sig til flere kryptofokuserede selskaber. Teknologiselskabet Microstrategy, der investerer i bitcoin, mistede mandag en fjerdedel af sin værdi, og den Nasdaq-registrerede kryptobørs Coinbase faldt med 16 pct.

Kryptoaktier står til smæk efter bitcoins dyk på mere end 12 pct.

Markedet for kryptovaluta skrumpede med 120 mia. dollar i weekenden

Europæisk kryptolovpakke lander formodentlig i denne måned

Mere fra FinansWatch

Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"

Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs