FinansWatch

Nyt børsnoteringsforsøg til Ant Group kan være på trapperne i Kina

Fintech-selskabet Ant Group, der har den kinesiske rigmand Jack Ma i front, kan være på vej på børsen efter et spektakulært fejlslag i 2020.

Ant Group er ejet af den kinesiske rigmand Jack Ma. Han kom i unåde hos den kinesiske regering, efter at han i en tale i oktober 2020 kritiserede regeringens ”forældede regulering” af finanssektoren. Siden er han kun set ganske få gange i offentligheden. | Foto: Mark Schiefelbein/AP/Ritzau Scanpix

De kinesiske finansmyndigheder overvejer at lade Ant Group børsnotere igen, efter at selskabets børseventyr fik en brat ende i november 2020.

Det markerede samtidig starten på et strammere greb om tech-sektoren i Kina. Et greb, der nu synes at lette en smule, skriver Bloomberg News.

Kinas regering har ifølge kilder nedsat et hold til at se på en eventuel børsnotering af fintech-selskabet Ant Group. Myndighederne er også nået til de afsluttende stadier, inden Ant Group kan få den påkrævede licens til at lade sig børsnotere.

Skulle det ske, vil selskabet blive reguleret som en bank snarere end et almindeligt selskab, oplyser kilderne til Bloomberg News.

Ant Group er ejet af den kinesiske rigmand Jack Ma. Han kom i unåde hos den kinesiske regering, efter at han i en tale i oktober 2020 kritiserede regeringens ”forældede regulering” af finanssektoren.

Rigmanden, der også ejer onlinegiganten Alibaba, er siden kun set offentligt få gange.

Det er endnu uklart, hvornår licens og en eventuel børsnotering vil finde sted. Noget tyder dog på, at den kinesiske regering er indstillet på understøtte teknologiindustrien, der hidtil har været hårdt reguleret, skriver Bloomberg News.

Tidligere på ugen fik kinesiske spilproducenter nye spillicenser, og Didi Global, der tidligere har gjort sig upopulær hos Kinas regering ved at lade sig børsnotere i USA, kan være på vej tilbage til de kinesiske apptjenester med sin samkørselsplatform.

Onsdag sendte det Nasdaqs Golden Dragon Index, der består af kinesiske selskabers ADR-noteringer i USA, op med 5,7 pct. Blandt højdespringerne var netop Alibaba, hvis ADR-notering steg 14,7 pct. i onsdagens handel og torsdag fortsætter op med 4,2 pct. i formarkedet.

På børsen i Hongkong, hvor Alibaba ligeledes er børsnoteret, steg aktien torsdag 2,3 pct.

Trods nederlag ser Pensiondanmark forandringer på vej i Amazon

Minister om landets bymidter: ”Det er en brændende platform”

Alm. Brand har kig på omkring 100 dobbeltfunktioner i første bølge af besparelser efter Codan-køb

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs