FinansWatch

Ny venturefond er målrettet fintech-virksomheder

En ny venturefond skal styrke udviklingen af fintech-virksomheder med udgangspunkt i Danmark. (Opdateret.)

Foto: Austin Distel / Unsplash

Opdateret kl. 8.50 med udtalelser fra Velliv.

Tre investorer står bag den første dedikerede venturefond, kaldet Upfin, som er målrettet fintechvirksomheder med udgangspunkt i Danmark. Det skriver Børsen.

I de kommende tre år vil Upfin investere 225 mio. kr. i 15-20 fintech-emner.

“Danmark og Norden har et edge i, at vi har stor forbrugeradoption, højt teknologisk niveau, stor tillid til vores systemer og regulative miljøer til at bygge fintech-industrien,” siger Johan Lorenzen, der er ledende partner i venturefonden, til Børsen.

Investorerne bag den nye fond tæller institutionelle investorer, som pensionsselskabet Velliv, Vækstfonden samt Finansforbundet.

Bedre fat i fintech

Af en meddelelse fra Velliv fremgår det, at samarbejdet med Upfin er en god mulighed for at få adgang til fintech-investeringer i Danmark og Norden.

”Investeringer i fintech ligger i naturlig forlængelse af Vellivs værdier, hvor vi løbende fokuserer på at udvikle vores forretning til glæde for kunderne. Samtidig er det vigtigt for os som kundeejet pensionsselskab at bidrage med investeringer, der skaber vækst og arbejdspladser i Danmark,” udtaler Christoph Junge, der er chef for alternative investeringer i Velliv.

Velliv er i forvejen del af bestyrelsen i Copenhagen Fintech, ligesom Velliv er investor i startuppen Grandhood.

”Det bliver rigtigt godt at investere i den næste generation af vækstraketter, og vi har en klar forventning om, at det vil bidrage med solide afkast til kunderne. Nysgerrighed og ønsket om løbende at styrke kunderejsen ligger i direkte tråd med den måde, vi arbejder på i Velliv. Derfor ser vi store muligheder og synergier i at arbejde tæt sammen med danske fintech, som med en innovativ tilgang skaber varige løsninger til glæde for kunderne gennem nye og utraditionelle metoder,” siger Christoph Junge videre.

Fintech-selskabet Penni rejser ny tocifret millionpulje

Klarna lancerer strategiskifte med prisoverrækkelse

Dinero og Aiia indgår partnerskab om regningsbetaling

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs