FinansWatch

Nordisk betalingssamarbejde udskydes til 2025

Da Finans Danmark tirsdag præsenterede en plan for fremtidens betalingsinfrastruktur, kom det frem, at betalingsprojektet P27 bliver udskudt i yderligere to år.

Lars Sjøgren (på billedet) træder tilbage som adm. direktør i P27 den 1. januar 2022, hvor posten overtages af nuværende SEB-direktør Paula Da Silva. | Foto: PR / P27

P27, der er en nordisk infrastruktur for betalinger, bliver udskudt indtil 2025, annoncerede Finans Danmark tirsdag.

Det skriver Børsen.

Projektet skulle egentlig lanceres i maj 2023, men ifølge topchef i P27 Claus Richter, så er det vigtigt at betalingsprojektet har opbakning fra den danske sektor.

"Udskydelsen af lanceringen af P27 er noget, der passer for den danske finanssektor, og noget der passer ind med Nationalbankens implementering af Target2," siger han.

P27 er ejet af Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank og finske OP. Projektet er skabt for at imødekomme konkurrerende betalingsløsninger på det nordiske marked.

P27 udskifter adm. direktør

Konkurrencerådet efterlyser igen mere konkurrence på betalingsmarkedet 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs