FinansWatch

Dansk startup vil tilbyde betalingskonti til kryptovirksomheder

Danske Januar har som den første kryptovirksomhed i Danmark fået grønt lys til at administrere betalingskonti. Kunderne skal udgøres af kryptovirksomheder, der hidtil har løbet panden mod en mur i traditionelle banker, siger stifter.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Den danske krypto-virksomhed Januar, der gik i luften i januar i år, vil fremover tilbyde betalingsbankkonti til virksomheder, der arbejder i kryptovaluta-industrien.

Det skriver Finans.

Som den første kryptovirksomhed i Danmark har Januar fået en såkaldt begrænset betalingsinstitut-licens fra Finanstilsynet, der giver virksomheden mulighed for at stå for betalinger og udbyde betalingskonti, skriver Finans.

Tilladelsen skal ifølge virksomheden bruges til at tilbyde andre kryptovirksomheder bankkonti. Ifølge Simon Ousager, direktør og medstifter i Januar, løber virksomheder i kryptoindudstrien i dag panden mod en mur, når de forsøger at få en bankkonto i en traditionel bank.

"De traditionelle banker siger nej, fordi de ikke forstår det. Vi har optimeret vores risikovurdering til at forstå krypto-markedet og de forretningsmodeller, der er der," siger direktøren til Finans.

Kryptoadvokat går i luften med ambitiøs sidegesjæft: "Der er et stort behov" 

Dansk firma vil åbne døren til Europa for canadisk kryptokæmpe: "Det er et match made in heaven"

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs