FinansWatch

Lars Rohde ser to problemer med digitale centralbankpenge i Danmark

Den danske nationalbankdirektør ser ikke noget umiddelbart behov for at indføre digitale centralbankpenge, som man er i gang med flere andre steder. Han ser to primære problemer ved de digitale valutaer. CBS-professor Jan Damsgaard er uenig.

Lars Rohde er direktør for Nationalbanken. | Foto: Jens Dresling

Mens blandt andre den Europæiske Centralbank, Federal Reserve i USA og People's Bank of China allerede er i fuld gang med at se på muligheden for digitale centralbankpenge, er der ikke nogen initiativer på vej i Danmark.

I et interview med Udenrigs, der er Det Udenrigspolitiske Selskabs magasin, giver Lars Rohde, direktør for Nationalbanken, en forklaring på, hvorfor Danmark ikke er blandt de 80 pct. af verdens centralbanker, der ifølge Bank of International Settlements er i gang med at eksperimentere med digitale centralbankpenge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs