FinansWatch

Tesla vil "formentlig" acceptere bitcoin igen

Større indsigt i kryptovalutaens klimaaftryk har været afgørende, fortæller Tesla-topchefen Elon Musk.

Foto: Edgar Su/REUTERS / X90125

Den amerikanske elbilsproducent Tesla kommer formentlig til at acceptere kryptovalutaen bitcoin som betalingsmiddel igen.

Sådan lød det fra Elon Musk på konferencen B Word ifølge Reuters.

"Jeg ville have lidt mere rettidig omhu for at bekræfte, at andelen af vedvarende energi (der bliver brugt til bitcoin red.) formentlig er på eller over 50 pct., og at det tal ser ud til at vokse, og hvis det er tilfældet, vil Tesla igen begynde at acceptere bitcoin," lød det fra Tesla-direktøren, som tilføjede:

"Svaret er formentlig, at Tesla igen vil acceptere bitcoin."

Det fremgår dog ikke, om eller hvornår bilproducenten igen vil acceptere kryptovalutaen som betalingsmiddel.

Tidligere i år investerede Tesla mere end 1,5 mia. dollar – svarende til 9,5 mia. danske kr. – i bitcoin, mens selskabet i samme ombæring meldte ud, at det ville acceptere valutaen som betalingsmiddel.

Der gik dog mindre end to måneder, før man vendte på en tallerken, og Elon Musk meldte ud, at man af miljøhensyn droppede bitcoin som betalingsmiddel – dog uden at sælge ud af selskabets beholdning af den omdiskuterede kryptovaluta.

Denne artikel er leveret af FinansWatchs søstermedie MobilityWatch.

Kinesisk advarsel har ført til kraftigt bitcoin-fald 

En af verdens allerrigeste har kastet milliarder efter bitcoin – danske banker og tilsyn er stadig skeptiske 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs