FinansWatch

Mobilepay-fusion skal sikre nødvendigt bolværk mod techgiganter

Det er nødvendigt at gå sammen på tværs af flere nordiske lande for at modstå konkurrencen fra techgiganterne, lyder begrundelsen fra det nye moderselskab, norske Vipps. Samtidig er yderligere europæisk ekspansion i kikkerten. Forsker er i tvivl om, hvorvidt fusionen er tilstrækkelig til at modstå presset fra de helt store spillere.

Foto: Jens Dresling

Konkurrencen fra de globale techgiganter er så stor, at det er nødvendigt at samle kræfterne på tværs af de nordiske lande. Sådan lyder det fra norske Vipps som begrundelse for fusionen med danske Mobilepay og finske Pivo, der blev annonceret onsdag morgen.

"Vi kommer ikke til at vinde den her konkurrence som en national sejrsherre. Vi har behov for skala, og det mål deler vi alle. Derfor kan det nye selskab blive endnu mere succesfuldt end nogle af de andre selskaber hver for sig," sagde Rune Garborg, der er direktør for Vipps og vil lede det samlede selskab, på et pressemøde onsdag formiddag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs