FinansWatch

UBS: Bitcoin er på tilbud, men stadig for risikabel

Stort fald i Bitcoin-kursen får ikke UBS til at kaste sin kærlighed på kryptovalutaen.

Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix

Det kan godt være, at verdens mest udbredte kryptovaluta er faldet med mere end 40 pct. fra sin top i 63.645 dollar til senest 36.468 dollar onsdag, så er det ikke nok til, at den schweiziske investeringsbank UBS vil tage chancen på den.

"Selv om et vedvarende udsalg af krypto har sendt priserne ned, med en nær halvering af bitcoin siden toppen i april, mener vi stadig, at en forsigtig tilgang er på sin plads," hedder det i en kommentar fra banken.

"Myndighederne finder ny veje til at spore krypto, og vi finder ikke overbevisende argumenter for en indlemmelse i porteføljen og generel institutionel anvendelse."

Senest i denne uge er det kommet frem, at de amerikanske myndigheder formåede at spore en løsesum, som Continental betalte hackere, der havde låst pipelineoperatøren ude af sine egne systemer. Continental betalte 5 mio. dollar i bitcoin, men omkring 75 pct. - i alt 63,7 bitcoins - har myndighederne nu lagt deres hænder på igen.

Og det kaster skygger over "kryptos modstandskraft over for regeringsindgreb".

Desuden har bankkomiteen i Basel og de amerikanske skattemyndigheder begge for nyligt krævet myndighedskontrol med kryptovaluater, og Kina har tidligere også indført restriktioner i brugen af digitale valutaer, blandt andet som betaling på sociale medier.

UBS peger ligeledes på, at kryptovalutaer ikke tilbyder en interessant diversificering af investeringerne, selv hvis man ser bort fra risikoen for mere regulering. For det første korrelerer de forskellige valutaer meget med hinanden. Falder bitcoin har de fleste andre det også med at gå tilbage.

"De er også i tiltagende grad korrelerede med aktiver med høj beta. Ydermere viser vores analyser, at krypto er mindre korreleret med inflationsmål end alternativ beskyttelse så som guld, kobber og selv amerikanske statsobligationer," skriver UBS også.

Amerikansk myndighed er splittet om regulering af kryptovaluta

Skatteminister bestiller eftersyn af regler om kryptovaluta 

Mere fra FinansWatch

Interne dokumenter afslører advokats nøglerolle i sag om muligt skyldnersvig

MURSTEN OG MYSTISKE MILLIONER: Advokat faciliterede overførsler af store beløb til folk omkring ejerkredsen i det nu konkursramte Fenero Capital, hvor han som "kassemester" administrerede økonomien. Eksperter har aldrig set noget lignende og kalder det "en omgåelse" af de klassiske forhold mellem bank og kunde. Advokaten selv ser intet underligt i modellen og afviser at have gjort noget galt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs