FinansWatch

Paypal i vejret efter opjusterede forventninger og solide kvartalstal

En opjustering fra Paypal af forventningerne til årets resultatet bliver vel modtaget af investorerne.

Paypal overgik forventningerne i løbet af årets første tre måneder. | Foto: Strf/AP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske betalingstjeneste Paypal vandt 4,7 pct. i onsdagens eftermarked, da koncernen fremlagde en optimistisk prognose for dagen og samtidig overgik forventningerne til første kvartal.

Paypal opjusterede sin guidance, så koncernen nu ser en vækst i resultatet per aktie på 21 pct. mod førhen en fremgang på 17 pct. og mod en forventning på Wall Street om en stigning på 17,6 pct.

Der svarer til, at Paypal vil lande et justeret resultat per aktie på 4,70 dollar mod ventede 4,56 dollar.

Sideløbende er prognosen for omsætningen sat op med 250 mio. dollar til 25,75 mia. dollar, hvilket er en tand mere end konsensus.

Vores stærke resultater i første kvartal demonstrerer vedvarende momentum i vores forretning, mens verden skifter mod den digitale økonomi. Vores adresserbare marked fortsætter med at vokse, samtidig med at vi lancerer nye produkter til vores 392 mio. kunder," udtaler Dan Schulman, topchef i Paypal, i regnskabet.

Koncernen oplevede samtidig i sit første kvartal en stigning i omsætningen på 31 pct. til 6,03 mia. dollar mod ventede 5,88 mia. dollar.

Indtægterne kom fra samlede betalingsvolumener i Paypals systemer for 285,45 mia. dollar, hvilket var et plus på næsten 50 pct., og mod ventede 265,13 mia. dollar. Antallet af aktive kunder voksede med 21 pct. til - som fremhævet af topchefen - 392 mio. mod spåede, ifølge Bloomberg News, 391 mio. kunder.

Det justerede overskud per aktie blev i årets første tre måneder på 1,22 dollar, sammenlignet med 0,66 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 1,01 dollar, ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Grøn brintkomet ligner et drømmehug for ATP og kapitalfond

For landets største pensionsselskab og hardtech-fonden Nordic Alpha Partners kan børsnoteringen af Green Hydrogen Systems blive en ekstraordinær god investering. En rigtig god rejse, men også en risikofyldt investering, siger ATP's aktiechef Claus Wiinblad.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs