FinansWatch

Visa løftes af regnskab - ser "begyndelsen på enden" på pandemien

Investorerne tog positivt imod regnskabet fra Visa, selv om omsætningen faldt.

Visa har aflagt regnskab for første kvartal. | Foto: Philippe Wojazer/REUTERS / X00303

Den amerikanske kreditkortkæmpe Visa steg tirsdag med 1,1 pct. i eftermarkedet i USA, da investorerne tog godt imod koncernens regnskabstal for første kvartal.

Omsætningen bakkede let, men alligevel blev selskabet mødt positivt, blandt andet fordi Visa på bagkant af pandemien nu begynder at kunne se en ende på udfordringerne i forbruget.

"Covid-19-pandemien har helt sikkert vendt verden på hovedet det seneste år, men vi mener, vi begynder at se begyndelse på enden, og genrejsningen er godt undervejs i mange nøglemarkeder verden over," udtaler Alfred F. Kelly, topchef hos Visa, i regnskabet.

Kreditkortkoncernens justerede overskud per aktie faldt marginalt i første kvartal fra 1,39 til 1,38 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 1,27 dollar. Omsætningen bakkede samtidig godt 2,0 pct. til 5,73 mia. dollar mod ventede 5,55 mia. dollar.

Antallet af transaktioner på kundernes kort gik i perioden op med 8 pct. mod ventede 7,0 pct., mens det samlede beløb, som kunder købte for, blev på 37,60 mia. dollar mod ventede 37,11 mia. dollar.

Visa kommer ikke med forventninger til hele året på grund af den fortsat "betydelig usikkerhed" i den globale økonomi på baggrund af coronapandemien.

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Højere udbetalingskrav skræmmer ikke boligkøbere væk

Flere anbefaler at hæve udbetalingskravet på boliglån for at køle boligmarkedet lidt ned. Men det kommer ikke til at skræmme boligkøberne væk, hvis de skal lægge 10 pct. i stedet for 5 pct. i udbetaling, viser ny undersøgelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs