FinansWatch

Rapport advarer: Neobanker indeholder stor risiko for misbrug til hvidvask

Strammere hvidvaskregler i bankerne har fået flere kriminelle til at gå efter særligt udenlandske neobanker i et forsøg på at hvidvaske penge. Det skriver to medier på baggrund af en rapport, der advarer om tendensen.

I rapporten advarer bagmandspolitiets hvidvasksekretariat om, at det er vanskeligt for danske myndigheder at gøre noget ved, at kriminelle går efter at bruge neobankerne til hvidvaskning af penge, da de ofte er registreret uden for Danmark og dermed ikke hører under Finanstilsynet. | Foto: Pexels.com / Pixabay

Strammere regler på hvidvaskområdet har i højere grad fået kriminelle til at søge mod nye platforme - blandt andet de såkaldte neobanker - fremfor traditionelle banker, når de går efter at hvidvaske aktiver.

Det skriver Finans og Information på baggrund af en fortrolig rapport, som er blevet udsendt af hvidvasksekretariatet i 2020.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs