FinansWatch

Dansker i spidsen for investeringsplatform rejser milliardbeløb i USA

Investeringsplatformen Public.com har oplevet massiv vækst i antallet af brugere. Nu skal platformen rustes til at have millioner af brugere, lyder det fra medstifter, der har rejst 1,35 mia. kr.

"Vi vil demokratisere aktiehandlen og gøre det muligt for alle at investere," siger Jannick Malling til Finans. | Foto: Public.com/PR

Jannick Malling, der er medstifter af investeringsplatform Public.com, som har hovedsæde i New York og udviklerafdeling i Ballerup, har rejst 1,35 mia. kr. Det skriver Finans.

Platformen, der har oplevet massiv vækst den seneste tid, skal nu rustes til at have millioner af brugere, og den nye kapital skal blandt andet bruges på den digitale infrastruktur, der bliver udviklet fra kontoret i Ballerup.

Ambitionen med platformen er at demokratisere investeringer ved at give små investorer mulighed for at købe dele af aktier i stedet for at spare op til én dyr aktie selv, siger Jannick Malling til Finans:

"90 pct. af værdipapirerne på New York Stock Exchange og Nasdaq ejes af de 10 pct. rigeste i USA. Vi vil demokratisere aktiehandlen og gøre det muligt for alle at investere."

Public.com vurderes til at være knap 8 mia. kr. værd efter kapitalindsprøjtningen, der kommer fra eksisterende investorer som blandt andet tæller venturefondene Accel, Greycroft og Lakestar.

Skal hyre i hobevis efter Gamestop-hype

FinansWatch har tidligere beskrevet, hvordan den såkaldte Gamestop-sag fik Public.com til at opleve massiv vækst i antallet af brugere.

Oprindeligt havde platformen haft en målsætning om at ansætte 50 nye udviklere i 2021, men 14 dages aktieturbulens fik altså virksomheden til at se efter "hundredvis" af nye fintech-udviklere til afdelingen i Ballerup.

"Allerede i december oplevede vi en højere stigning i brugerbasen end normalt. Det var lidt besynderligt, for december plejer at være en stille måned. Det fortsatte i januar og kulminerede så i slutningen af måneden. Det var også her, vores app rykkede ind på top 75 i App Store - over apps som Uber og Tinder," skrev Jannick Malling i starten af februar i en mail til FinansWatch.

Det er ikke første gang, Public.com rejser kapital. I marts 2020 investerede blandt andre skuespilleren Will Smith (kendt fra bl.a. tv-serien Rap fyr i L.A.), popduoen The Chainsmokers og skateboarderen Tony Hawk.

Danskudviklet investeringsplatform med rap fyr i L.A. i ryggen skal hyre i hobevis efter Gamestop-hype

Talentmasse trækker amerikansk fintech-selskab til Ballerup

Dansker lander investering på 400 mio. kr. til platform 

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs