FinansWatch

Investeringschef om Bitcoin-værdi: Jo mere den stiger – jo mindre risikabel er den

Økonomen Nouriel Roubini, som i sin tid forudså finanskrisen, har kaldt bitcoin for "shitcoin" og betegnede i december prisen som en "hyperbolsk boble". Andre ser dog helt anderledes på sagen.

"Den bliver mindre risikabel, jo mere den stiger," siger Bill Miller til tv-stationen CNBC Foto: NICOLAS TUCAT/AFP / AFP

Fredag ser det ud til, at Bitcoin tager en lille pause med en stigning på 1,0 pct., men den digitale valuta er mere end fordoblet på under en måned til over 40.000 dollar, og siden marts sidste år, da centralbanker verden over begyndte at trykke penge og sænke deres renter, er bitcoin steget 720 pct. fra omkring 4900 dollar.

Derfor har mange advaret om, at kryptovalutaen er farligt overvurderet, og at den kan stå over for store fald. En af dem er økonomen Nouriel Roubini. Dr. Doom, som han kaldes, da han i sin tid forudså finanskrisen, har kaldt bitcoin for "shitcoin", og i december betegnede han prisen i niveauet 23.000 dollar som en "hyperbolsk boble".

Den kendte valueinvestor Bill Miller, investeringschef i Miller Value Partners, ser dog helt anderledes på sagen, og han regner med en mulig fordobling mere til bitcoin de næste 12-18 måneder.

"Den bliver mindre risikabel, jo mere den stiger," siger Bill Miller til tv-stationen CNBC.

Han peger på, at bitcoin stadig er meget tidlig i sin cyklus i forhold til udbredelse og anvendelse.

"Bitcoins samlede udbud vokser med mindre end 2 pct. om året, og det er åbenlyst set på prisen, at efterspørgslen vokser meget, meget hurtigere end det. Så længe det fortsætter, vil bitcoin formentlig gå højere og måske betydeligt højere."

Med til at holde udbuddet nede er også, at der maksimalt vil blive produceret 21 mio. bitcoin, og samtidig vurderes det af analytikere, at en meget stor andel formentlig er tabt for evigt, fordi ejerne gennem årene har mistet deres adgang, koden, til de e-wallets, elektroniske pengepunge, hvor mønterne står.

"Jeg tror, at bitcoin formentlig herfra bør være oppe med 50 til 100 pct. om 12 til 18 måneder. Og hvis du spørger mig om over eller under det, vil jeg helt sikkert sige, at det er mere sandsynligt at være over det end under det."

Miller peger dog, at bitcoin har det med bevæge sig i ryk med store stigninger og senere korrektioner. Han har talt tre korrektioner på mere end 80 pct. i bitcoins levetid, men anser det for normalt med ny teknologi i et "meget, meget stort adresserbart marked".

Bill Miller blev berømt, da han som forvalter i Legg Mason styrede en amerikansk aktiefond, der 15 år i træk slog S&P 500-indekset. Han begyndte selv at købe op i Bitcoin i 2014 og 2015 til en pris på omkring 350 dollar.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere