FinansWatch

Bitcoin dykker fra rekordkurs

Kryptovalutaen Bitcoin dykker markant efter at have noget det højeste niveau nogensinde onsdag.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Kryptovalutaen Bitcoin tog torsdag et dyk på 13 pct., efter at have nået det højeste niveau nogensinde onsdag. Det markante kursfald skal ifølge flere analytikere betragtes som en kortvarig korrektion på den seneste tids markante prisstigninger.

Det skriver Financial Times.

Prisen for én Bitcoin var torsdag morgen 16.320 dollar – svarende til cirka 102.000 kr. Blot 24 timer tidligere blev kryptovalutaen handlet til kurs 19.510 dollar.

Torsdagens kursdyk skal tolkes som en kortvarig priskorrektion efter den seneste tids stærke vækst, mener Antoni Trenchev, medstifter af kryptovalutabanken Nexo. Han vurderer, at investorerne har ønsket at bogføre gevinsten for årets vækst og derfor har solgt fra af deres beholdning.

"Prisen er steget meget på kort tid, så det er naturligt, at vi ser en korrektion efter den type vækst," siger Antoni Trenchev til Financial Times.

Handlere har i løbet af 2020 set kryptovalutaen løbe fra aktiemarkederne med en tydelig margin. Siden årsskiftet er værdien af det digitale aktiv steget med 140 pct.

De markante prisstigninger sender tankerne tilbage til 2017, hvor Bitcoin ligeledes stormede frem. Dengang endte væksten dog i et pludseligt priskollaps, som fik investorer til at sætte spørgsmålstegn ved valutaens konkurrencedygtighed.

Derfor er mange investorer også fortsat tilbageholdende med at inddrage den digitale møntfod i porteføljen, da Bitcoin har vist sig at være et meget volatilt aktiv. Samtidig frygter markedet, at strengere lovgivning på området er på vej, skriver avisen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere