FinansWatch

Investeringsplatform får fire påbud fra Finanstilsynet – direktør er "vildt ærgerlig"

Finanstilsynet er bekymret for, at Brickshare, der nu hedder The Many, bruges til hvidvask. Direktør David Svante Hansen er uenig i vurderingen og garanterer over for EjendomsWatch, at virksomheden har efterkommet samtlige påbud inden to uger.

"Vi er ikke enige i risikovurderingen. Der mener vi, at de tager fejl, men vi vil selvfølgelig efterkomme påbuddene," siger David Svante, medejer og adm. direktør i The Many, tidligere Brickshare. | Foto: PR / The Many

Fire påbud og en normal til høj risiko for misbrug af virksomheden til hvidvask eller finansiering af terrorisme. Sådan lyder Finanstilsynets vurdering af startup-virksomheden Brickshare, der i september skiftede navn til The Many, og som bl.a. tilbyder menigmand at foretage ejendomsinvesteringer for mindre beløb gennem crowdfunding.

Finanstilsynet giver Brickshare, der blev stiftet i 2016 af iværksætteren Junaid Ahmad, påbud om at revidere sin risikovurdering, at foretage den fornødne overvågning af etablerede forretningsforbindelser, at sikre undersøgelse af mistænkelige transaktioner samt at udføre tilstrækkelige interne kontroller af bl.a. risikostyring og opbevaring af kundeoplysninger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Tyskland vinder armlægning om ny ESMA-chef

EU's medlemslande er efter lang tids stridigheder blevet enige om, hvem de gerne vil pege på som ny chef for det magtfulde markedstilsyn ESMA. Nu udestår en enkelt godkendelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs