FinansWatch

Medie: KPMG var revisor for mistænkelig fond i Wirecard-sag

Sagen om Wirecard får endnu et kapital. Det er kommet frem, at revisionshuset KPMG kritiserede konkurrenten EY for ikke at have fulgt op på svindelanklager.

I Tyskland er der nedsat en undersøgelseskomite for bedragerisagen i Wirecard. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix

Revisionshuset KPMG, der sidste år afslørede, at rivalen EY havde misset chancen for at stoppe svindlen i den tyske betalingsvirksomhed Wirecard, var selv revisor for en mistænkelig fond fra Mauritius, som efterforskere nu mener angiveligt kan have været brugt til at bortskaffe midler fra Wirecard.

Det skriver Financial Times.

I en særlig revisionsrapport af Wirecard, som endte med den tyske betalingskæmpes kollaps, skrev KPMG et tillæg, der aldrig er blevet publiceret. Det kritiserede EY for ikke at have fulgt tilstrækkeligt op på de beskyldninger om svindel i Wirecard, der allerede kom i 2016, skriver Financial Times.

Blandt beskyldningerne stod der, at ledende medarbejdere i Wirecard i hemmelighed ejede aktier i en fond fra Mauritius, som solgte tre indiske selskaber til Wirecard for 340 mio. euro svarende til cirka 2,5 mia. kr. kun uger efter, at fonden selv havde købt dem for en brøkdel af det beløb.

Ifølge Financial Times blev de ledende Wirecard-medarbejdere også beskyldt for at puste driftsresultatet i de indiske selskaber kunstigt op i et forsøg på at presse opkøbsprisen op.

Men det fremgik ikke af KPMG’s rapport, at selskabet var revisor for Mauritius-fonden.

KPMG har ikke ønsket at kommentere sagen, skriver Financial Times.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere