FinansWatch

EY fordømmes af investorer og politikere efter whistleblower-afsløring

Investorer og tyske politikere kritiserer EY i Wirecard-sag.

Foto: Michael Dalder/Reuters/Ritzau Scanpix

Revisionsselskabet EY møder kritik fra både investorer og tyske politikere.

Det sker, efter at det er kommet frem, at EY allerede for fire år siden kendte til mulig svindel i Wirecard, skriver Financial Times.

Avisen har i denne uge afsløret, at en ansat i EY allerede i 2016 havde påpeget mulig svindel i Wirecard foruden et forsøg på at bestikke en ansat i Indien.

"Det er nu blevet markant mere sandsynligt, at vi vil lægge sag an mod EY," siger en af de fem største tidligere investorer i Wirecard til Financial Times, og kalder revisorens håndtering af afsløringerne for "helt ufattelige".

Danyal Bayaz, der er parlamentsmedlem for De Grønne, kalder anklagerne for "alvorlige," og at de vil blive efterforsket i Den Tyske Forbundsdag.

I værste fald kan EY få sit eget Arthur Andersen-øjeblik, siger Fabio De Masi, der er parlamentsmedlem for Die Linke, og henviser til det hedengangne revisionsselskab Arthur Andersen, der kollapsede for knap 20 år siden, efter at det kom frem, at en af revisorens kunder havde svindlet.

Wirecard erklærede sig konkurs i sommer, efter at selskabet erkendte, at der manglede likviditet for 1,9 mia. euro, og at store dele af selskabets forretning var vildledende.

Forud for konkursen havde EY ellers sagt god for selskabets regnskaber uden anmærkninger.

Medie: Wirecards revisor blev advaret om svindel fire år før kollaps

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere