FinansWatch

EU-vagthund starter undersøgelse af tysk finanstilsyn i Wirecard-sag

Esma skal undersøge Tysklands finanstilsyn i forbindelse med håndteringen af det fintech-selskabet.

Det tyske fintech-selskab løb ind i en skandale, da der angiveligt manglede 1,9 mia. euro i regnskabet. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP / AFP

EU's finansielle vagthund har sat gang i en undersøgelse af Tysklands overvågning og tilsyn med det skandaleramte fintech-selskab Wirecard.

Det skriver Financial Times onsdag aften.

Ifølge mediet har Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed (Esma) oplyst, at den vil undersøge både det tyske finanstilsyn, Bafin, og organisationen Financial Reporting Enforcement Panel (FREP), som overvåger tyske selskabers regnskabsrapportering.

Mere præcist vil Esma undersøge tilsynet og reaktionen på de begivenheder, der i sidste ende førte til Wirecards kollaps.

I slutningen af juni fortalte Valdis Dombrovskis, der er EU-Kommissionens næstformand med ansvar for finansiel stabilitet, også ifølge Financial Times, at han havde skrevet til netop Esma og bedt myndigheden om at undersøge Bafins håndtering af Wirecard.

Wirecard har været på alverdens forsider i den seneste tid, efter at selskabets revisorer slog alarm over 1,9 mia. euro, der angiveligt manglede.

Den nu forhenværende direktør Markus Braun trak sig umiddelbart efter fra stillingen som administrerende direktør og meldte efterfølgende sig selv til politiet.

Her er han under anklage fra de tyske myndigheder for at have manipuleret Wirecards salg, så selskabet fremstod mere attraktivt for investorer og kunder.

Tyske myndigheder har anholdt endnu en direktør i rodet Wirecard-sag

KPMG-rapport: Wirecards kerneforretning har tabt penge i årevis

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere