FinansWatch

Tyske myndigheder har anholdt endnu en direktør i rodet Wirecard-sag

Anklagemyndigheden har besluttet, at han skal forblive i politiets varetægt, da der er risiko for, at han ellers vil forsøge at flygte.

Foto: ANDREAS GEBERT/REUTERS / X06742

Anklagemyndigheden i München har mandag arresteret endnu en direktør i forbindelse med efterforskningen om påstået snyd i det skandaleramte tyske fintech-selskab Wirecard.

Det skriver Bloomberg News.

Der er tale om Oliver Bellenhaus, som ifølge mediet skulle have stået i spidsen for Wirecards datterselskab i Dubai, Cardsystems Middle East FZ-LLC. Selskabet er nu blevet opløst.

Oliver Bellenhaus bliver angiveligt undersøgt i forbindelse med anklager om bedrageri og medvirken til andre forbrydelser. Han meldte sig selv til politiet, efter at han landede i München fra Dubai.

De tyske anklagemyndigheder har besluttet, at han skal forblive i politiets varetægt, da der ifølge dem er en sandsynlighed for, at han ellers vil flygte eller forsøge at manipulere bevismateriale.

Tidligere er Wirecards forhenværende administrerende direktør Markus Braun blevet anholdt i sagen. Han er anklaget for at have manipuleret Wirecards salg, så selskabet fremstod mere attraktivt for investorer og kunder.

Wirecards problemer begyndte for alvor, da revisionsfirmaet Ernst & Young fandt flere problematiske punkter i forbindelse med gennemgangen af Wirecards balance, hvor der blandt andet er stor usikkerhed om kontantbeholdninger på konti hos tredjeparter.

KPMG-rapport: Wirecards kerneforretning har tabt penge i årevis

Vi lever i rekordernes tid - og det er mildt sagt bekymrende

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere