FinansWatch

Regnskabsbedrageriet i tysk betalingsselskab skal have stået på siden 2014

For at forskønne selskabets finansielle situation besluttede ledelsen af tyske Wirecard allerede i 2014 at puste regnskabet op med fiktive indtægter, beretter tyske medier.

Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tyske betalingsformidler Wirecard – en af tysk fintechs ellers mest lysende stjerner – skal have haft gang i regnskabsbedrageri i mere ned fem år, mener statsadvokaten i München.

Ifølge Süddeutsche Zeitung og tysk radio og tv har efterforskerne hos statsadvokaten fundet ud af, at Wirecard-ledelsen allerede i 2014 besluttede sig til at puste regnskabet kunstigt op med falske indtægter, skriver FinansWatchs tyske søstermedie Finanzbusiness.de.

Hensigten var at få Wirecard-koncernen til at fremstå finansielt stærkere, end den i virkeligheden var. Statsadvokaten baserer antagelsen på interne bilag fundet hos Wirecard.

Den tidligere topchef Markus Braun, den forsvundne driftsdirektør Jan Marsalek og flere andre chefer efterforskes for øjeblikket med udgangspunkt i sigtelser om regnskabsfusk og kursmanipulation. Wirecard, der nu er gået i betalingsstandsning, blev anset for et af tysk fintechs mest succesrige selskaber og var noteret på børsen, hvor aktien indgik i det prestigefyldte DAX-indeks.

Regnskabet for 2015 blev angiveligt tilført falske indtægter. Over årene blev disse milliardstore indtæger placeret på depotkonti, som sidenhen har vist sig muligvis slet ikke at eksistere. I dag mangler der et beløb i kassen svarende til ca. 14 mia. kr. Hverken det tyske finanstilsyn kendt som BaFin eller selskabets revisorer syntes således i hele fem år at have opdaget, hvordan det reelt stod til.

Og netop det lægger for øjeblikket et hårdt pres på BaFin, hvor chefen har kaldt sagen "ein kompletter disaster". Det har hans politiske chef, finansministeren, syrligt erklæret sig enig i og forlangt handling.

Softbank tager afstand efter Wirecard-investering på 1 mia. dollar

Første købere klar til at overtage stumper af Wirecard

Nu går tabsramte Wirecard-aktionærer også efter revisorer og bestyrelse

Ransagninger i gang i Wirecard-hovedkvarter og på fire andre adresser

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere