FinansWatch

Wirecard fortsætter driften - stiger over 140 pct.

Den tyske skandaleplagede betalingsvirksomhed stiger massivt på børsen.

Foto: Michael Dalder/Reuters/Ritzau Scanpix

Aktien i skandaleramte Wirecard genvinder lidt af det tabte på børsen i Frankfurt mandag, hvor fintech-aktien stiger med hele 142 pct. til 3,1 euro, efter at selskabets ledelse har sagt, at man vil fortsætte driften i "kreditorernes bedste interesse".

Det skriver Bloomberg News.

Wirecard har været på alverdens forsider i den seneste tid, efter at selskabets revisorer slog alarm over 1,9 mia. euro, der angiveligt manglede i regnskabet.

Den nu forhenværende direktør Markus Braun trak sig umiddelbart efter fra stillingen som administrerende direktør og meldte efterfølgende sig selv til politiet. Her er han under anklage fra de tyske myndigheder for at have manipuleret Wirecards salg, så selskabet fremstod mere attraktivt for investorer og kunder.

Han blev senere løsladt mod kaution.

Efterfølgende kom det frem, at Markus Braun - samtidig med at Wirecards revisorer slog alarm over de manglende milliarder - har solgt godt 5,5 mio. af sine aktier, svarende til en værdi på godt 1,1 mia. kr.

Sidenhen har EU erklæret, at man vil have igangsat en undersøgelse, der skal klargøre, hvorvidt det tyske finanstilsyn, Bafin, fejlede i sin overvågning af Wirecard.

De europæiske myndigheder advarede på samme tid om, at kollapset af Wirecard udgør en trussel mod investorernes tillid.

Siden årsskiftet er Wirecard-aktien faldet 97,3 pct.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere