FinansWatch

Copenhagen Fintech: Wirecard-skandale vil øge fokus på etik

Adm. direktør i Copenhagen Fintech tror ikke, at tyske Wirecards kollaps på den korte bane vil få større konsekvenser for den danske fintech-branche. De langsigtede konsekvenser er det sværere at spå om.

Foto: Astrid Krysfeldt

Mens fintech-branchen i Danmark måbende har set med fra sidelinjen på kollapset i den tyske betalingsvirksomhed Wirecard, vil sagen næppe få store konsekvenser i Danmark her og nu, vurderer adm. direktør i Copenhagen Fintech, Thomas Krogh Jensen, i et interview med Børsen.

"De mere langsigtede konsekvenser for industrien er svære at spå om, men en skandale af den størrelse vil da sætte endnu mere fokus på ordentlighed og etik, som i forvejen er kendetegnende for fintech i Danmark," fortæller Thomas Krogh Jensen videre til Børsen.

Wirecard har senest ansøgt om rekonstruktion torsdag, men selvom skandalen omkring den tyske betalingsvirksomhed ifølge Copenhagen Fintech-direktøren er i en hidtil uset størrelsesorden for branchen, oplever han såedes ikke, at der nu bliver stillet mere skarpt på fintechløsninger- eller virksomheder i Danmark eller resten af Norden.

Hedgefonde scorer milliardgevinst på Wirecard-kollaps

EU vil have undersøgt tysk finanstilsyn efter Wirecard-sag

Tysk finanstilsyn tippet om Wirecard i januar 2019

Wirecard-aktien falder 80 pct. efter ansøgning om rekonstruktion

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere