FinansWatch

Anholdt tilstår alt i hvidvasksag om 353 millioner og får lyndom på fem års fængsel

En lyndom på fem års fængsel er afsagt i en sag om hvidvask af over 300 mio. kr. Transaktionerne blev foretaget via betalingstjenesten Inpay, som oplyser til Børsen Pro, at selskabet ikke har været sigtet i sagen og har samarbejdet proaktivt med myndighederne.

Københavns Byret. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En lyndom er afsagt i en sag om hvidvask for 353 millioner kroner. En forretningsmand har tilstået og er sent torsdag blevet idømt fængsel i fem år i Københavns Byret.

Godt 30 timer efter anholdelsen i en større politiaktion har den 47-årige aflagt tilståelse i et retsmøde, som blev holdt bag lukkede døre.

Han var ansvarlig for, at de mange millioner kroner, som stammede fra lovovertrædelser, blev ekspederet til selskaber i udlandet.

I straffen på fem år indgår der nogen rabat, oplyser dommer Grethe Jørgensen.

"Jeg har lagt vægt på det ganske betydelige beløb og på, at du har haft en rolle som en væsentlig budbringer," siger hun.

I en periode blev den 47-årige Christian Bahl aflønnet procentvist for sin hjælp med at bringe de sorte penge videre.

Ifølge finansmediet Børsen Pro er fremhævede anklageren på retsmødet, at alle pengene var transaktioner via betalingsselskabet Inpay foretaget i perioden den 28. januar 2019 til og med den 1. april i år.

I et mailsvar til Børsen Pro skriver ejer og direktør i Inpay Jacob Thomsen:

2Der ligger ingen anklage mod Inpay i, når SØIK helt korrekt anfører, at transaktionerne gik gennem os. Inpay er ikke sigtet i sagen. Inpay har samarbejdet proaktivt med myndighederne igennem hele forløbet."

an vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men oplyser, at bliver selskabet opmærksom på mistænkelige forhold, har det naturligvis pligt til at underrette relevante myndigheder.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere