FinansWatch

Renten tager markant hop op

Der er små rentestigninger at spore på det danske obligationsmarked efter de store rentefald mandag.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/Ritzau Scanpix

Tirsdagen starter med små rentestigninger på det danske obligationsmarked efter mandagens store rentefald, og fokus vil fortsat samle sig om oliepriserne og coronavirusset, der skabte stor usikkerhed mandag.

Renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation starter 6 basispoint højere i minus 0,75 pct., efter den mandag tog et markant dyk på 10 basispoint til minus 0,81 pct.

Det var den laveste lukkerente nogensinde for den danske statsobligation med udløb i 2029.

Markant faldende oliepriser og den fortsatte udbredelse af coronavirusset i den vestlige verden kastede mandag de globale finansmarkeder ud i frygt for global recession.

Aktiemarkederne endte i frit fald, og det samme gjorde renterne, efterhånden som de frygtsomme investorer søgte mod obligationer som sikker placering.

Tirsdag ser investorerne ud til at ånde lettet op og have lidt mere appetit på mere risikobetonede værdipapirer som aktier. Det er med til at få investorerne til at sælge ud af deres obligationsbeholdninger. Det fører til lavere obligationskurser og højere renter.

"Investorerne sætter deres lid til, at der snart kommer koordinerede finans- og/eller pengepolitiske stimulanser," vurderede Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar før handelsstart.

Han henviser blandt andet til, at den amerikanske præsident, Donald Trump, senere tirsdag vil holde et pressemøde, hvor han har lovet store understøttende tiltag for den amerikanske økonomi.

Opmærksomheden vil igen samle sig om oliepriserne, som mandag tog et stort dyk, samt udviklingen for coronavirusset, der kan føre til sygdommen Covid-19.

"Investorerne vil i dag have fokus på olieprisen, Covid-19 og demokraternes primærvalg. De store udsving på de finansielle markeder kan meget vel fortsætte i dag. Dagens renteudvikling vil derfor være afhængig af den generelle stemning på finansmarkederne," vurderer Sydbanks makroanalytiker.

Der er tirsdag ingen af de helt vigtige nøgletal i kalenderen, men fra morgenstunden er der offentliggjort nyt om udviklingen i de danske forbrugerpriser samt i betalings- og handelsbalancen.

For eurozonen offentliggøres den endelige opgørelse for BNP-væksten for fjerde kvartal klokken 11.00.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere