FinansWatch

Vestager varmer op til at stække Apple Pay

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager fortsætter med gå de store teknologigiganters dominerende markedspositioner efter i sømmene. I et interview med erhvervsmediet Insidebusiness slår hun fast, at Apples position, særligt i Danmark, kan være problematisk.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Teknologiganterne er i nogle tilfælge så store, at de stort set kan gøre det umuligt for andre virksomheder at konkurrere med dem. En mulighed er f. eks. at fjerne konkurrenterne fra søgeresultater. Men også på betalingsområdet er der problemer. Selv om Apple Pay har begrænset markedsandele i Europa er problemet relevant på dansk jord, hvor Apple har særligt godt fat i mobilkunderne. Det skriver erhvervsmediet Insidebusiness.

"Vi er opmærksomme på Apple Pay-sagen, og det er også en sag, vi kigger på, og betalingsmarkedet er meget vigtigt for os. Men jeg skal også sige, at Apples Pays markedsandel er ret lille på europæisk og globalt plan, hvor vi ser, at Android-telefonerne fylder mere på markedet. Det er dog rigtigt, at Apples telefoner fylder mere på det danske marked,” siger Margrehte Vestager til Insidebusiness.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs