FinansWatch

Investeringer i forsikrings-teknologi rammer milliard-milepæl i dollar

Der blev investeret godt 20 mia. kr. i forsikringsteknologi, insurtech, sidste år, hvilket er nærved en fordobling fra tidligere og højeste sum indtil videre.

Foto: Colourbox

Forsikringssektoren er klar til at blive disruptet, har det lydt mange gange, og tilsyneladende er investorerne enige. I hvert fald blev der investeret 3 mia. dollar i sektoren i 2018, ca. 20 mia. kr. Det er en stigning på 84 pct. fra året før, skriver Finextra på baggrund af en undersøgelse fra analysevirksomheden Globaldata.

I undersøgelsen fremgår det også, at det særligt er såkaldte on-demand-løsninger, der vinder frem. Her kan kunderne forsikre meget specifikke ting i meget korte perioder, alt efter hvornår det er nødvendigt.

Det er dog ikke kun de unge iværksætterselskaber, der udvikler sig. Mere etablerede spillere er også sprunget på bølgen, som eksempelvis den britiske bank Lloyds. Her har man indgået et partnerskab med den amerikanske insurtech-virksomhed Trov, hvor man med en såkaldt white-label løsning sælger digitale forsikringsprodukter.

Startup vil gøre det nemt at investere i iværksættere

Ny forsikringsspiller jagter yderligere kapital: Første leveår kostede 11 mio. kr.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere