FinansWatch

Anders Samuelsen har fået job - skal rådgive Lars Seiers kryptofirma

Tidligere LA-leder Anders Samuelsen er blevet konsulent og har blandt andet rigmanden Lars Seier som kunde.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den tidligere leder af Liberal Alliance Anders Samuelsen er efter sit farvel til dansk politik gået solo som selvstændig konsulent.

Han arbejder blandt andet for rigmanden Lars Seiers selskab Concordium, der arbejder med en platform inden for blockchain, som blandt andet er kendt fra kryptovalutaer som bitcoin.

Det skriver TV2.

Anders Samuelsen blev ikke valgt til Folketinget ved valget i juni, hvor Liberal Alliance gik fra 13 til 4 mandater.

Han stoppede samme måned som udenrigsminister, da VLAK-regeringen mistede regeringsmagten.

Efterfølgende valgte han at trække sig som politisk leder for partiet, og nu er han aktiv på det private arbejdsmarked.

"Jeg har altid været vildt fascineret af iværksættere og dem, der prøver at bygge noget op, så det er jeg i det små begyndt at gøre selv. Der er nogen, der har rakt hånden ud og sagt, at din internationale erfaring og din evne til at åbne døre til andre nationer, kan vi bruge," siger Anders Samuelsen til TV2.

Målet for Concordium er, at selskabet på sigt skal afløse allerede etablerede kryptovalutaer som bitcoin og ether.

Lars Seier og Anders Samuelsens bekendtskab er ikke nyt. Lars Seier har i mange år støttet til Liberal Alliance, som han også har hjulpet økonomisk.

Anders Samuelsen var med til at stifte partiet i 2008, men da han i juni trak sig som leder, slog han samtidig fast, at politik var et overstået kapitel for ham.

Også et andet tidligere LA-medlem af Folketinget Laura Lindahl har fået nyt job efter sit exit til Christiansborg.

Hun er blevet ansat som direktør for Dansk Facilities Management netværk. Det repræsenterer virksomheder, der arbejder inden for ejendomsdrift. Det oplyser netværket i en pressemeddelelse tirsdag.

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs