FinansWatch

Simcorp vokser mere end ventet på top- og bundlinje og opjusterer

Simcorp løfter forventningerne til omsætningen med 2 procentpoint, mens overskudsgraden løftes med et halvt procentpoint.

Simcorp løfter forventningerne til året. | Foto: Simcorp/PR

Softwareselskabet Simcorp har i andet kvartal af 2019 haft en omsætning og en indtjening, der endte højere sammenlignet med samme kvartal året før. Fremgangen på begge poster var samtidig nok til at overgå analytikernes forventninger.

Det fremgår af regnskabet for andet kvartal, som er offentliggjort torsdag efter børslukning.

Omsætningen sluttede i andet kvartal på 109,5 mio. euro mod 83,0 mio. euro i samme kvartal sidste år. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 107,8 mio. euro ifølge et medianestimat indsamlet af Simcorp selv.

"Vi fortsætter med at byde nye kunder velkommen til Simcorp og oplever solid omsætningsvækst i de første seks måneder af året. Vores pipeline for resten af året ser god ud."

"Vi er også begejstrede for at have budt velkommen til vores nye kolleger fra AIM Software, og vi er ivrige efter at begynde at afsøge mulighederne inden for datahåndtering sammen," siger Klaus Holse, der er adm. direktør hos Simcorp, i en kommentar til regnskabet.

Voksende ordrebog

Ordreindgangen nåede i årets andet kvartal op på 22,6 mio. euro mod 16,0 mio. euro i den tilsvarende periode året forinden. Det gav ved udgangen af kvartalet en ordrebog på 45,9 mio. euro, som lå højere i forhold til samme tid sidste år, hvor ordrebogen udgjorde 25,8 mio. euro.

Analytikerne havde ventet en ordreindgang på 22,5 mio. euro i kvartalet.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for andet kvartal fremvise et driftsresultat (EBIT) på 32,3 mio. euro, som var bedre end de 14,0 mio. euro, der strømmede ind på den post i samme kvartal sidste år.

Det overgik analytikernes forventninger, som lød på 30,6 mio. euro.

Alt i alt gav det på bundlinjen et overskud efter skat på 23,7 mio. euro. Det var højere end i samme periode året før, hvor Simcorp tjente 11,2 mio. euro efter skat. Analytikerne havde ventet et nettoresultat for perioden på 23,6 mio. euro.

Løfter prognosen

Sammen med regnskabet opjusterer Simcorp sine forventninger til 2019. Selskabet ser nu en omsætningsvækst for året på mellem 12 og 17 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 25,0-28,0 pct. Begge målt i lokal valuta.

Tidligere ventede Simcorp en omsætningsvækst på mellem 10 og 15 pct. og en overskudsgrad på 24,5-27,5 pct.

Ny Simcorp-direktør får globalt ansvar for det kommercielle område 

Simcorp får Dimension-kontrakt med koreansk regeringsinstitution 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs