FinansWatch

Politikere vil se på gebyrloft for Betalingsservice

SF og Enhedslisten vil se på, om det giver mening at foreslå et gebyrloft for Betalingsservice, der lige er blevet solgt af Nets til Mastercard.

Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

I lyset af Nets' salg af blandt andet Betalingsservice for 21,3 mia. kr. mener både SF og Enhedslisten, at man bør se på, om det giver mening at indføre et gebyrloft for Betalingsservice, der koster 4,32 kr. per transaktion.

Det skriver Berlingske.

"Prisen i sig selv viser, at Mastercard synes, at det er en rigtig god forretning. Overordnet set er der for mange penge at tjene på, i hvad der ret beset er en monopolforretning. Vi skal have kigget på at ændre den situation, så der er en vis form for statslig kontrol over denne kritiske betalingsinfrastruktur. Man skal ikke kunne bruge det her som en malkeko," siger SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech Poulsen, til Berlingske

Venstre, Konservative og Radikale Venstre følger ifølge Berlingske også udviklingen, men vil derudover lade det være op til konkurrencemyndighederne at vurdere, om priserne i Betalingsservice er stukket af på grund af et de facto monopol på området for automatiske betalinger.

Flere Nets-chefer ser ud til at misse bonus

Økonom: Nets-salg sker af frygt for politisk indgriben 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs