FinansWatch

Flere Nets-chefer ser ud til at misse bonus

Mens frasalget af en stor del af Nets-forretningen kan have bragt det lukrative incitamentsprogram i Nets tættere på virkeligheden, ser det anderledes sort ud for en række af cheferne i den frasolgte forretning.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Cheferne i den frasolgte del af Nets forretning kan godt skyde en hvid pil efter det lukrative incitamentsprogram, som er beskrevet udførligt i medierne de seneste måneder.

Ifølge Nets vil alle de folk, som er med i handlen med Mastercard, nemlig blive bedt om at frasælge deres aktier til en aktuel værdiansættelse.

Børsen har tidligere skrevet, at incitamentsprogrammet samlet set inkluderer 60-70 chefer i Nets, der samlet set kan have udsigt til op mod 7 mia. kr., hvis det lykkes at øge betalingsformidlerens driftsresultatet med 50 pct. og nedbringe gælden væsentligt frem mod 2020.

Provenuet mangler afklaring

Nets kan ikke oplyse, hvor mange chefer, der står stor til at ryge ud af incitamentsprogrammet, men rundt regnet er der tale om, at Nets nu sælger over en tredjedel af sin forretning fra, hvorfor antallet af chefer, der glipper en eventuel lukrativ pengeindsprøjtning, også vil være betydeligt.

Om frasalget bringer de resterende medlemmer af aktieprogrammet tættere på at indkassere deres del af det store incitamentsprogram står endnu hen i det uvisse.

Topchef Bo Nilsson fortalte således i går, at det endnu ikke er besluttet om provenuet kommer til at gå til ejerne, kapitalfonden Hellman & Friedman, eller om pengene bliver spenderet på en ekspansion og vækst, som er en forudsætning for, at bonusprogrammet udløses.

Mere fra FinansWatch

Hvidbjerg Bank opjusterer forventningerne

Der er fortsat gang i konverteringerne og med positiv effekt på kursreguleringer afledt af bankens værdipapirbeholdning, opjusterer den jyske bank sine forventninger til året.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs