FinansWatch

Robot i storbank har lettet byrden i it-afdeling og givet medarbejderne mere tid

Det er ikke alle kunderne i svensk storbank, som har taget lige godt imod chatrobotten Aida. Men det er ikke en problemstilling, som banken står alene med, fortæller teamleder Erica Lundin, som arbejder med implementeringen af nye teknologier.

Terminator er en af de mere kendte robotter i filmhistorien, kendt fra filmen af samme navn fra 1984. Skræmmebillederne om robotter har dog indtil videre vist sig ikke helt at holde stik. Hos SEB har chatrobotten Aida lettet byrden i it-afdelingen og givet de ansatte mere tid. | Foto: Terminator/Wikipedia

Hos den svenske storbank SEB har man igennem de seneste fire år investeret masser af timer og millioner i at blive blandt de førende nordiske banker, når det gælder brugen af nye teknologier.

Banken er blandt andet langt fremme i brugen af chatrobotter. I SEB har robotten fået navnet Aida og trods en svær start har robotten etableret sig som en succes i banken, fortæller SEB-teamleder Erica Lundin.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs