FinansWatch

Britisk centralbankchef gør klar til nye digitale valutaudbydere

Bank of England planlægger at stoppe sit tætte forhold med de store banker og bane vejen sociale medier, som blandt andet Facebook, der i fremtiden kan tilbyde digital valuta. Det skriver the Guardian.

Mark Carney | Foto: Ritzau/AP Photo/Matt Dunham

Den britiske centralbankguvernør, Mark Carney, oplyser, at banken vil vise vejen frem og undersøge hvordan digitale virksomheder kan få adgang til bankens betalingssystem og have mulighed for at lade kapital stå over natten.

Facebook har lavet et forslag om at skabe en digital valuta, kaldet Libra, som ifølge Mark Carney vil stå over for hårde regler fra myndighederne. Han oplyser dog samtidig, at Facebooks forslag om digital valuta vil blive overvejet på lige fod med planer fra konkurrerende finansielle selskaber.

"Handel er ved at gennemgå en grundlæggende forandring. Sidste år var en femtedel af alle salg i Storbritannien online og næste år bliver det en fjerdedel. Over det sidste årti er antallet af kontantbetalinger faldet fra to tredjedele til en fjerdedel," siger Mark Carney til the Guardian.

Mark Carneys indstilling til, at det finansielle system bliver nødt til at følge med tiden, er blevet støttet af finansminister Philip Hammond.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs