FinansWatch

Fintech-iværksætter: Den danske velfærdsmodel er en kæmpe barriere

Iværksættermiljøet bliver bremset af vores velfærdsmodel, mener Jeppe Rindom fra fintech-selskabet Pleo. Han peger på, at velfærdsmodellen skader den danske konkurrenceevne på det globale arbejdsmarked.

Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Den danske velfærdsmodel bremser iværksætteriet i Danmark, mener Jeppe Rindom, der er stifter og direktør i fintech-selskabet Pleo.

Det skriver tech-iværksætteren i et debatindlæg i Børsen.

Jeppe Rindom peger på, at vores velfærdsmodel gør det svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra udlandet. Årsagen er, at de udenlandske medarbejdere oftest betaler til velfærdssamfundet uden at modtage nogen ydelser, og det betyder, at Danmark for mange ikke er attraktiv, lyder det.

"At vores velfærdsmodel er en kæmpe barriere for vores konkurrenceevne på det globale arbejdsmarked er et problem for Pleo ja, men det er i endnu højere grad et problem for Danmark. I Pleo hyrer vi i dag medarbejdere i udlandet, lader dem arbejde hjemmefra og bygger kontorer andre steder i verden. Men for Danmark er konsekvensen, at virksomhederne meget tidligt bliver nødt til at bygge uden for landets grænser, og så taber vi som samfund," skriver Jeppe Rindom i debatindlægget.

Pleo-direktøren nævner Unity og Zendesk som eksempler på danske virksomheder, der er rykket stort set helt ud af landet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Dansk fintechselskab efter stor investering - vil skabe en af Danmarks største virksomheder 

Fintech-direktør savner erhvervsfokus i valgkampen: Vil have forskerordning for it-folk 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs