FinansWatch

Bitcoin fortsætter optur: Snuser til største stigning siden 2017

Kryptovalutaen bitcoin stiger mandag eftermiddag 8,5 pct. og nærmer sig største stigning siden 2017.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Efter at have oplevet en ordentlig mavepuster er der igen for alvor kommet luft under vingerne for kryptovaluaten bitcoin, som mandag eftermiddag stiger 8,5 pct. til 8798 dollar stykket.

Derved bliver bitcoin i øjeblikket handlet et godt stykke over de omkring 5200 dollar, som valutaen kostede for en måneds tid siden. Faktisk er den seneste måneds udvikling godt på vej til at blive den største månedlige styrkelse for bitcoin siden 2017, skriver Bloomberg News.

Også andre kryptovalutaer som litecoin og ether er blevet styrket en del på det seneste, og ifølge nyhedsbureauet kan der være flere årsager til den øgede interesse fra investorerne.

Eksempelvis meddelte den amerikanske it- og televirksomhed AT&T i sidste uge, at den vil give sine kunder mulighed for at betale regninger med bitcoin. Det fulgte kort efter nyheden om, at det amerikanske finansselskab Fidelity Investments var ved at være klar til at købe og sælge digitale værdipapirer på vegne af institutionelle kunder.

Den seneste tids store interesse og styrkelse af bitcoin kommer, efter at der ligeledes før har været både store op- og nedture for valutaen. I december 2017 toppede bitcoin i en pris på over 20.000 dollar, men siden faldt værdien markant, og bare en måneds tid efter var prisen omtrent halveret.

Bitcoin er den mest kendte og ældste kryptovaluta. Men i dag findes der mere end 1000 andre kryptovalutaer, som bygger blockchainteknologien.

Før stormøde i København: Erhvervskvinde opfordrer finanshuse til leg med blockchain

Kryptobørs anklaget for at skjule milliardtab – bitcoin kastet ud i dyk 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs