FinansWatch

Simcorp-direktør: Kapitalejere vil selv investere - har åbnet marked for os

Et nyt marked er åbnet for den danske it-leverandør Simcorp, fordi blandt andet forsikrings- og pensionsselskaber i stigende grad ønsker at forvalte deres investeringer selv og derfor har brug for nye systemer, siger topchef.

Klaus Holse | Foto: PR/Simcorp

Indtil videre har 2019 været et hektisk år for nogle af Simcorps kunder i form af kapitalforvalterne, men for Simcorp selv har der været ro på i årets første tre måneder.

Det fortæller Klaus Holse, der er administrerende direktør i softwareselskabet, som har leveret regnskab for første kvartal af 2019 onsdag morgen.

"Vi ser en generel udvikling i markedet, hvor kapitalejere som for eksempel forsikrings- og pensionsselskaber i stigende grad ønsker at forvalte deres investeringer selv og derfor har brug for nye systemer. Det har åbnet et marked for os, som ikke var der i samme grad for få år siden."

"Udviklingen har betydet, at vi har fået flere kapitalejer-kunder, især i Nordamerika, hvor vi nu har størstedelen af de canadiske pensionskasser som kunder. Sidste år var otte ud af ti af vores nye kunder kapitalejere," siger Klaus Holse og fortsætter:

"Det påvirker i den anden ende kapitalforvalterne. De er lidt pressede på deres margin og på, hvor mange penge der kommer ind i systemet, og det gør, at de tænker lidt mere over deres fremtid, og dermed er lidt langsommere til at træffe beslutninger. Vi ser mere M&A-aktivitet i det område."

Topchefen fortæller, at udviklingen særligt gør sig gældende på det nordamerikanske marked, mens billedet i Europa har taget form over de seneste år.

"I Europa og i Danmark har det været en udvikling, vi har set igennem mange år, men i USA har pensionskasserne typisk ikke selv forvaltet deres penge, og det begynder en del af dem så på nu. Så i USA bliver det en større omvæltning, end det er i Europa. Vi har solgt til netop en del forsikrings- og pensionsselskaber i USA, så for os er det en positiv udvikling derovre," siger Klaus Holse.

Simcorp-boss stolt af ny kunde på svært britisk marked

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs