FinansWatch

Konservativ fintech-iværksætter plæderer for revolution af betalingssystemet

Nationalbanken skal med nye regler definere grundlæggende standarder i blockchain-teknologien for at genopfinde det danske betalingssystem, siger fintech-iværksætter og konservativ folketingskadidat.

Foto: PR

Digitale betalinger i dag er egentligt bare analoge betalinger med strøm i.

Det mener Lars Arne Christensen, tidligere fintech-iværksætter og nu konservativ folketingskandidat i Nordsjælland.

Derfor foreslår han nu en model, hvor man med blockchain-teknologien skal revolutionere betalingsinfrastrukturen. Han henter inspiration fra telebranchen, hvor man nationalt har defineret nogle standarder, men hvor private selskaber så agerer indenfor disse rammer. Her skal Nationalbanken definere nogle regler, og bankerne får så den rolle, teleselskaberne i dag har.

"Jeg vil gerne have, bankerne går ind og er med til at drive infrastrukturen. På samme måde som telekommunikationsselskaber er i konkurrence med hinanden," siger Lars Arne Christensen til FinansWatch i forbindelse med teknologikonference European Blockchain Convention i København mandag.

"Der foregår en masse inde i bankerne og Nets, som egentligt er ligegyldigt i forhold til mig og dig. Når jeg køber en vare i Irma, skal jeg i det øjeblik, jeg har betalt, kunne se, hvad der er købt, og hvilken moms jeg betaler," siger han videre.

Med blockchain-teknologi vil det også blive muligt at holde styr på, hvem der ejer dataen, mener Lars Arne Christensen. Det kan blive relevant i en verden, hvor data bliver en handelsvare.

Derudover lægger den konservative kandidat op til en omvæltning af aktiesystemet, så man eksempelvis altid kan holde styr på, hvem der ejer en aktie samt sørge for straksbetaling af udbytteskat.

Lars Arne Christensen har været med til at stifte rådgivnings- og fintechvirksomheden Infiniance, ligesom han ad flere omgange har været i bestyrelsen i Copenhagen Fintech og i dag gør sig som business angel.

Centralbanker tvivler på udfordring fra blockchain 

Før stormøde i København: Erhvervskvinde opfordrer finanshuse til leg med blockchain

Fond skyder millioner i blockchainsamarbejde med Kina

Global betalingsformidler skifter topchef  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs