FinansWatch

Forbrugerrådet kritiserer Apple Pay

Efter at 61 danske banker har sagt ja til at bruge Apple Pay, kritiserer Forbrugerrådet Tænk nu Apple for at favorisere egen app på Iphones ved ikke at tillade andre betalingstjenester adgang til den såkaldte NFC-teknologi.

Foto: /ritzau/AP/Charles Sykes

Tirsdag lancerede 19 danske pengeinstitutter betalingstjenesten Apple Pay, og yderligere 39 banker har sagt, at man vil lancere tjenesten på et tidspunkt. Men hos Forbrugerrådet Tænk mener man, at Apple misbruger sin dominerende markedsposition til at gøre Apple Pay til den foretrukne betalingstjeneste på Iphones. Det skriver Børsen.

"Det er jo konkurrencemæssigt betænkeligt, hvis en stor virksomhed som Apple kan misbruge sin dominerende markedsposition til at forhindre konkurrerende løsninger i at komme ind på markedet, og det er sådan set det, vi mener, er tilfældet her," siger Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk og medlem af Nationalbankens betalingsråd.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs