FinansWatch

Bitcoin stryger pludseligt i vejret efter hård periode

Kryptovalutaen Bitcoin stiger tirsdag morgen markant og passerer 5000 dollar.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Ud af det blå stryger kryptovalutaen Bitcoin tirsdag morgen til vejrs med 23 pct. og passerer 5000 dollar. Prisen er dermed på det højeste niveau siden november, skriver Bloomberg News.

Ved 7.25-tiden koster valutaen 5078 dollar mod 4126 dollar mandag aften.

Mens pludselige udsving i Bitcoin var mere reglen end undtagelsen i de senere år, så kommer tirsdagens fremgang efter en periode, hvor der har været mere ro om valutaen, og handlen har været usædvanligt afdæmpet.

Prisen på Bitcoin toppede i slutningen af 2017 i 20.000 dollar, inden værdierne krakelerede sidste år, hvor det blev til et styrtdyk på 74 pct.

Prisen har i år været helt nede i 3156 dollar.

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs