FinansWatch

Otte år gammel finansieringsplatform skifter navn for at blive mere fintech

Det nye navn Debtor skal være med til at styrke identiten som fintechselskab for dansk finansieringsplatform, der formidler handler med fakturaer.

Foto: Colourbox/Ponsulak

Finansieringsplatform Dansk Faktura Børs, der hjælper virksomheder med at videresælge deres fakturaer, har valgt at skifte navn til Debtor.

"Navneskiftet sker for at styrke vores identitet som fintech-selskab og samtidig opgradere vores brand og hjemmeside således, at det klart afspejler, hvem vi er i dag, hvad vi laver, og hvordan vi gør det," skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Ved at kombinere finans og teknologi var vi først med 100 pct. digital finansiering omfattende både kundevalidering (KYC), hvidvask (AML) og aftaleindgåelse m.v. godkendt af Finanstilsynet," skriver Debtor.

Selskabet, der blev stiftet i 2011 af Kasper Oldby og Juri Cetti, er en markedsplatform, hvor virksomheder via en auktion kan sælge fakturaer. Det giver virksomhederne mulighed for hurtigt at få frigjort likviditet.

Blandt andre milepæle i Debtors historie kan nævnes at selskabet i maj 2012 stod for Danmarks første crowdfundede fakturakøb, og i 2017 blev Invoice One, Skandinaviens første alternative investeringsfond (AIF), der udelukkende investerer i fakturaer, lanceret.

Siden starten i 2011 har Debtor finansieret mere end 750 mio. kr. til danske små og mellemstore virksomheder.

 

Danske fintechægteskaber slæber efter udlandet

Fintech-stifter: Danske banker skal ind i kampen

Én virksomhed gør Danmark til stor alternativ nichespiller

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere