Simcorp-chef: Vi har taget en god bid af markedet i USA

Softwareselskabet er begyndt at vinde markedsandele i USA, fortæller adm. direktør Klaus Holse i forbindelse med præsentation af selskabets årsregnskab. Et gennembrud på det amerikanske marked er Simcorps største vækstmulighed, lyder det.
Klaus Holse | Foto: PR/Simcorp
Klaus Holse | Foto: PR/Simcorp

Softwareselskabet Simcorp sprintede sig igennem fjerde kvartal 2018, og en "stærk afslutning" på året var med til at løfte Simcorps omsætning i kvartalet til 129,1 mio. euro, hvilket resulterede i en omsætning på 382,7 mio. euro for helåret.

Det er en fremgang på omkring 11 pct. fra 2017.

Selskabets administrerende direktør, Klaus Holse, hæfter sig særligt ved, at årsregnskabet, der blev leveret onsdag morgen, viser vækst på alle fronter - og at tilgangen af nye kunder fra USA for året har set god ud.

"Vi har holdt fast i, at vi vil vokse mere end 10 pct. om året, og at vi vil forbedre vores margin hvert år. Det er vi endnu en gang lykkedes med med en rapporteret vækst på 11,4 pct., men hvis vi ser på den modvind, der har været på valuta, er vi reelt på 13,2 pct. i vækst, så det er vi rigtig godt tilfredse med. Igen har vi også løftet vores margin."

"Vi har fået ti nye kunder, og seks af dem fik vi i fjerde kvartal. Så hvis vi var på en bjergbestigning, var vi i tredje kvartal nået til base camp, og så skulle vi bare resten af vejen op ad Mount Everest. Det lykkedes os så at få plantet flaget på toppen," siger Klaus Holse.

Går målrettet efter vækst i USA

Simcorp kan notere sig 1300 kunder rundt omkring i verden, hvoraf 550 er bosat i USA - det største enkeltstående marked for softwareselskabets ydelser og produkter. Derfor er det også ekstra positivt, at halvdelen af selskabet nye kunder i 2018 kommer fra netop USA.

"Vi har haft en relativ lille markedsandel i USA og en relativ stor markedsandel i Europa, og at vi nu markant begynder at vinde markedsandele i USA, er vi rigtig godt tilfredse med. Vores største vækstmulighed er at få et ordentligt gennembrud i USA, og jeg vil ikke sige, at vi har haft et gennembrud, men vi bliver ved med at tage en bid af det amerikanske marked på en god måde," siger Klaus Holse.

Det er ambitionen, at selskabet også fremadrettet kan lægge 10 kunder til om året. Selskabet er "altid" i dialog med potentielle kunder, lyder det desuden.

Forventninger til 2019

For det igangværende regnskabsår venter Simcorp en omsætningsvækst på 8 til 13 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) mellem 25,5 og 28,5 pct. Begge tal er målt i lokal valuta.

Til sammenligning realiserede softwareselskabet en omsætningsvækst på 9,5 pct. på organisk basis og en overskudsgrad på 26,9 pct. i hele 2018.

Og Simcorp fastholder sit strategiske fokus.

"På produktsiden forsætter vi udviklingen af de produkter, vi har - med stort fokus på front office og de alternative investeringer, som er de to ting, vores kunder efterspørger mest, og som har mest bevægelse i markedet lige nu."

"Og så har vi også en investering, som går på, at vi skal mod Cloud. Det er den vej, vores kunder bevæger sig, hvor de gerne vil købe alting som en service, der bliver leveret i skyen, så den investering har vi også i 2019," siger Klaus Holse.

Regnskabets resultater

Ordreindgangen nåede for helåret op 101 mio. euro, hvilket er 19,2 mio. euro højere end året før. For fjerde kvartal alene nåede den op på 60,6 mio. euro.

Ordrebogen var ved udgangen af 2018 på 45,5 mio. euro, hvilket er tæt på en fordobling fra samme tidspunkt året før.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for fjerde kvartal 2018 fremvise et driftsresultat (EBIT) på 50,8 mio. euro, som var bedre end de 45,9 mio. euro, der strømmede ind i samme kvartal året før. På årsbasis blev den løftet omkring 16 pct. til 103,3 mio. euro.

Alt i alt gav det på bundlinjen et overskud efter skat på 77 mio. euro for helåret. I 2017 viste bundlinjen et plus på 66,5 mio. euro.

Simcorp løfter både omsætningen og indtjeningen i fjerde kvartal

Simcorp-formand stopper efter 11 år - tidligere Nordea-boss overtager

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også