FinansWatch

Tysk tech-aktie stiger betydeligt efter indblanding fra finanstilsyn

Efter forbud mod shorting af aktien ryger kursen i vejret.

Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix

Wirecard-aktien stiger mandag lidt efter middag 12 pct. til 112,00 euro, efter at det tyske finanstilsyn, Bafin, tidligere på dagen satte en stopper for shorting af aktierne i det tyske selskab, der gør sig inden for betalingsteknologi.

Det skriver Bloomberg News.

Bafin har udstedt et forbud mod at optage nye shortpositioner i aktien og øge allerede eksisterende shortpositioner. Forbuddet er gældende frem til den 18. april.

Ifølge Bafin udgør aktiens seneste udvikling "en seriøs trussel mod markedstilliden i Tyskland"

Det tyske finanstilsyn har tidligere holdt ekstra øje med Wirecard, der kom ind i DAX-indekset i 2018, efter at der i begyndelsen af februar kom nye meldinger om fusk i selskabets afdeling i Singapore. Det var erhvervsmediet Financial Times, som mente at vide, at der skulle være fundet fusk sted.

Aktien dykkede umiddelbart efter nyheden med 30 pct., men genvandt noget af det tabte kort tid efter, da hverken selskabet selv eller det advokatfirma, som Wirecard havde ansat til at undersøge sagen, fandt afgørende beviser for, at der skulle være foregået noget ulovligt i Wirecards afdeling i Singapore.

Shorting er spekulation i kursfald. Det sker ved, at investeringsbanker "låner" aktier i et selskab, hvorefter de sælger dem for at købe dem billigere tilbage, når aktiekursen falder, og derved score gevinsten.

Tysk betalingsspiller modsiger svindelanklager og får comeback på børsen 

Tysk finanstilsyn stopper short-salg af tysk betalingsteknologi-aktie

Nets og andre betalingsaktier løftes af opkøbsinteresse 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs