FinansWatch

Redaktøren anbefaler

Tilsyn tilfreds med interesse for ny regulatorisk sandkasse

Finanstilsynet har nu modtaget ansøgninger fra finansielle startups, der ønsker at teste deres produkter i tilsynets såkaldte regulatoriske sandkasse. Antallet af ansøgninger passer nogenlunde med tilsynets forventninger, siger chefkonsulent.

Finanstilsynet får adgang til danskernes lånedata i ubehandlet form

Nationalbanken og Finanstilsynet er på vej med et nyt register, som skal samle data om alle danskeres gæld. Tidligere har Nationalbanken forsvaret registret med, at man kun får adgang til oplysningerne i sløret form, men nu viser det sig, at tilsynet får et meget omfattende indblik i danskernes gæld. Kritiker frygter utilsigtede konsekvenser.

TDC-aktionær revser pensionskasser for at true med afnotering

Det var konsortiets hensigt at få TDC af børsen, også selv om det ikke opnåede 90 pct. af aktierne. I går slog PFA-topchef Allan Polack kontra og sagde, at afnoteringsplanerne var skrinlagt. Aktionær Fleming Grunnet mener, at konsortiet har truet sig til at få folk til at sælge.

Indeks-fonde kan have forhindret afnotering af TDC

Det er muligvis på grund af passive indeks-fonde, at et køberkonsortium bestående af australske Macquarie og PFA, ATP og PKA ikke har modtaget tilslutning fra mindst 90 pct. af TDC’s aktionærer. Dermed kan køberne ikke gennemføre en tvangsindløsning og afnotering af teleselskabet.

Tilsynet i hård kritik af Totalkredit: Modtager flere påbud

Finanstilsynet har været på inspektion i realkreditselskabet Totalkredit, hvilket har givet anledning til flere påbud. Selskabet får kritik for utilfredsstillende outsourcing af kreditvurderinger. "Det er ikke tilfredsstillende," erkender direktør. (Opdateret.)

Pensam indkasserer adskillige påbud efter tilsynsbesøg

Et tilsynsbesøg hos Pensam betyder, at pensionskassen nu må rette ind på flere områder, både når det gælder datakvalitet, risiko i forbindelse med investeringerne samt beregninger af levetid og dødelighed. Flere påbud rettes mod bestyrelsen. Endelig beder Finanstilsynet pensionskassen se på, om medlemmerne betaler for meget for forsikring mod kritisk sygdom.

Kunde taber sag om Roskilde Bank-aktier

En kunde har ikke fået medhold i, at vedkommende skal have erstatning for blandt andet at have været udsat for et "stærkt pres" til at købe aktier i den nu krakkede Roskilde Bank for midler, som kunden fik efter en arbejdsulykke.

Politikere forlanger svar fra minister om indsamling af danskernes lånedata

Flere partier kræver en redegørelse fra erhvervsministeren om, hvorfor danske myndigheder ønsker at indføre et mere omfattende register over danskernes lånedata end et tilsvarende system hos eurolandene. Ifølge Liberal Alliance er det problematisk, at Nationalbanken og Finanstilsynet fra næste år får adgang til danskernes lånedata.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere