FinansWatch

Redaktøren anbefaler

Trods budgetoverskridelse: Nationalbanken undtaget fra statens it-lup

Regeringen styrkede sidste år den enhed, som skal holde øje med, at store offentlige it-projekter holder budgettet. Men Nationalbanken, som lige nu kæmper med en kraftigt forsinket it-platform, er undtaget for denne overvågning. En absurd situation, mener politiker, der sammen med professor opfordrer til, at Nationalbanken omfattes af reglerne.

ATP dropper ventureinvesteringer og lukker New York-kontor

Skuffende afkast får ATP Private Equity Partners til at droppe fremtidige ventureinvesteringer. I den forbindelse lukkes kapitalforvalterens kontor på Manhattan. ATP giver samtidig tilsagn på yderligere 6 mia. kr. til endnu en fond, der skal investere i kapitalfonde samt direkte i virksomheder i samarbejde med andre fonde.

Endnu en rokade rammer Danicas direktion

Det er mindre end to uger siden, at der blev rokeret på medlemmerne i direktionen i Danica Pension. Og nu kommer endnu en rokade, der denne gang rammer pensionsselskabets investeringsdirektør.

Spar Nord har nedlagt 75 stillinger i januar

Spar Nord Bank har i januar gennemført en spareøvelse, som har reduceret antallet af stillinger med 75, svarende til knap 5 pct. Ifølge topchef Lasse Nyby er det nødvendigt for banken at blive mere effektiv, samtidig med at der er stigende pres på den egentlige bankforretning.

Topdanmark står med direktionskabale efter udnævnelse af ny direktør

Med udnævnelsen af Peter Hermann som ny topchef udfylder bestyrelsen i Topdanmark det hul, som Christian Sagilds farvel efterlod i toppen af forsikringskoncernen. Men samtidig er der opstået nye ledige pladser i topledelsen, som Hermann sammen med bestyrelsen kommer til at bruge den næste tid på at finde en løsning på, fortæller han i interview med FinansWatch.

Alm. Brand-boss holder datacentraler på pinebænken efter opkøb

To datacentraler skal i den kommende tid slås om Alm. Brand, der efter købet af Saxo Privatbank skal samle de to bankers systemer på samme datacentral. Vi træffer en beslutning snart, siger Alm. Brand-direktøren. Opkøbet betyder i øvrigt færre ansatte og lukning af filialer.

Danicas danske vækst kommer især via banken

Danske Bank spiller en stor rolle for præmievæksten hos Danica Pension, som har haft et solidt 2017. Norge halter dog efter på væksten, men nu tager den højtprofilerede direktør Lars Ellehave-Andersen til Trondheim for at sætte gang i de norske præmieindbetalinger.

DAB kaster sig med ny strategi sent ind i svær kamp

Med en ny strategi går Danske Andelskassers Bank i offensiven. Men det kræver muskler at møve sig ind på vækstmarkederne i og omkring storbyerne, og det store spørgsmål er, om banken har det, der skal til. Det bliver svært, vurderer bankforsker.

Quiz: Hvor godt kender du finanssektorens topchefer?

Hvem er direktør for Sparekassen Kronjylland? Hvem står i spidsen for Industriens Pension? Og hvem er det, som har det overordnede ansvar i Lønmodtagernes Dyrtidsfond? Test din viden i denne quiz og få chancen for at vinde en iPad Mini.

Sløj trafik på boliglånsportal udløser spørgsmål til minister

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal nu svare på spørgsmål om prisportalen Tjek Boliglån, der blev lanceret sidste år med et formål at skærpe konkurrence på det danske marked for boliglån. Men indtil videre har kun få boligejere været forbi den nye prissammenligningsportal.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere