FinansWatch

Redaktøren anbefaler

Rasmus Jarlov - en mand uden filter

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

Pensionsbosser: Pensionssystemet er endt som et kludetæppe

Ændring efter ændring har ført til, at det danske pensionssystem er stykket sammen af lap på lap. Det betyder, at det er svært for den enkelte opsparer at gennemskue og forstå. Så langt er tre pensionsdirektører, som FinansWatch har mødt på Folkemødet, enige. Deres bud på en løsning er derimod forskellige.

Finanstilsynet til realkreditten: Drop de kreative konstruktioner

Realkreditten skal passe på med at afvige fra realkredittens gamle dyder, for ellers kan det ramme Danmark i tilfælde af en ny finansiel krise. Sådan lyder det fra Finanstilsynet, som opfordrer til, at institutternes bestyrelser selv sætter rammer for risikoen frem for, at der skal indføres ny og strammere lovgivning.

7. juni 2018 bliver en af de vigtigste datoer i Landbobankens historie

LONG-READ: Ringkjøbing Landbobank er en af de største succeshistorier i den danske bankverden. Og den bliver med al sandsynlighed efter i dag også en af de mest værdifulde danske banker. FinansWatch har dykket ned i historiebøgerne og regnskaberne og fundet de tre datoer, der har betydet mest i bankens historie. Og ser kritisk på to af de mest udbredte myter om Landbobanken. (Rettet)

Nye regnemetoder mindsker danskernes pension

Pensionsudsigterne har været alt for positive. Derfor vil nye beregningsmetoder beskære størrelsen på de forventede pensioner. Til gengæld bliver de langt mere realistiske, påpeger professor Jesper Rangvid.

Nets-chef forudser flere opkøb inden udgangen af året

Nets har valgt at satse på en fusion med markedslederen på det store tyske marked, da det giver store muligheder for organisk vækst. Men topchef Bo Nilsson ser også muligheder for yderligere opkøb inden for kort tid, siger han til FinansWatch.

Indlån med negativ rente vokser hastigt

I 2015 begyndte en række banker at indføre negativ rente på erhvervsindlån. Nu udgør andelen af erhvervsindlån med negativ rente over halvdelen af alle erhvervsindlån, viser nye tal fra Nationalbanken.

Bankers indtægt trues af teknologivirksomheder

Store teknologivirksomheder som Amazon vil ikke være banker. Men de vil få bankernes traditionelle indtægter til at forsvinde. Det var budskabet på en konference om fremtiden for banker, som Saxo Bank var vært for.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere