FinansWatch

Redaktøren anbefaler

Banker lagde godt 200 mio mere i datacentral

De 22 banker, der er på datacentralen BEC, øgede deres it-omkostninger betydeligt i 2017. Datacentralens omsætning steg således med 216 mio. kr. Pengene er blandt andet gået til kraftigt stigende udviklingsomkostninger til compliance, står der i årsrapporten.

Ny bankfusion vækker ærgerlige minder for Spar Nord-chef

Spar Nords topchef kalder den foreslåede fusion mellem Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank for et "interessant alternativ" til en Jyske Bank-overtagelse. Han afviser dog, at han glæder sig over, at det måske denne gang er Anders Dam og Co., der bliver slået på målstregen.

Ingen garanti for at Nordjyske Banks brand overlever fusion

Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank lægger op til, at man vil bevare Nordjyske Banks navn på de nordjyske filialer, hvis de to regionalbanker bliver slået sammen. Men den fortsættende banks formand kan ikke udstede nogen garantier for, at man ikke sløjfer navnet om nogle år. Men det ligger slet ikke i kortene, siger han.

Tilsyn tilfreds med interesse for ny regulatorisk sandkasse

Finanstilsynet har nu modtaget ansøgninger fra finansielle startups, der ønsker at teste deres produkter i tilsynets såkaldte regulatoriske sandkasse. Antallet af ansøgninger passer nogenlunde med tilsynets forventninger, siger chefkonsulent.

Finanstilsynet får adgang til danskernes lånedata i ubehandlet form

Nationalbanken og Finanstilsynet er på vej med et nyt register, som skal samle data om alle danskeres gæld. Tidligere har Nationalbanken forsvaret registret med, at man kun får adgang til oplysningerne i sløret form, men nu viser det sig, at tilsynet får et meget omfattende indblik i danskernes gæld. Kritiker frygter utilsigtede konsekvenser.

TDC-aktionær revser pensionskasser for at true med afnotering

Det var konsortiets hensigt at få TDC af børsen, også selv om det ikke opnåede 90 pct. af aktierne. I går slog PFA-topchef Allan Polack kontra og sagde, at afnoteringsplanerne var skrinlagt. Aktionær Fleming Grunnet mener, at konsortiet har truet sig til at få folk til at sælge.

Indeks-fonde kan have forhindret afnotering af TDC

Det er muligvis på grund af passive indeks-fonde, at et køberkonsortium bestående af australske Macquarie og PFA, ATP og PKA ikke har modtaget tilslutning fra mindst 90 pct. af TDC’s aktionærer. Dermed kan køberne ikke gennemføre en tvangsindløsning og afnotering af teleselskabet.

Tilsynet i hård kritik af Totalkredit: Modtager flere påbud

Finanstilsynet har været på inspektion i realkreditselskabet Totalkredit, hvilket har givet anledning til flere påbud. Selskabet får kritik for utilfredsstillende outsourcing af kreditvurderinger. "Det er ikke tilfredsstillende," erkender direktør. (Opdateret.)

Pensam indkasserer adskillige påbud efter tilsynsbesøg

Et tilsynsbesøg hos Pensam betyder, at pensionskassen nu må rette ind på flere områder, både når det gælder datakvalitet, risiko i forbindelse med investeringerne samt beregninger af levetid og dødelighed. Flere påbud rettes mod bestyrelsen. Endelig beder Finanstilsynet pensionskassen se på, om medlemmerne betaler for meget for forsikring mod kritisk sygdom.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere