FinansWatch

Basisbank dropper sin banklicens

Foto: Daniel Hedelund

På grund af stigende regulatoriske krav har Basisbank besluttet at aflevere sin banklicens og afvikle sin indlånsvirksomhed. I stedet vil banken fortsætte som forbrugslånsselskab.

Bank

Seneste klummer

Se alle

Seneste nyt fra AMWatch

ATP's head of ESG, Ole Buhl. | Foto: PR/ATP

Gå til AMWatch

Karriere

Mads Skovlund Pedersen er genvalgt som bestyrelsesformand i Finanssektorens Arbejdsgiverforening. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
 • FA genvælger sin bestyrelsesformand

  Det bliver Nordea, som tegner formandsskabet i Finanssektorens Arbejdsgiverforening igen i det kommende år. Danske Bank fortsætter med næstformandsposten. (rettet)

 • Forsikringsmægler stjæler M&A-profil fra rival

  Forsikringsmægleren Lockton, der åbnede et kontor i Danmark sidste år, har hentet en førende M&A-profil fra rivalen Marsh. Det sker som led i en større offensiv i det hastigt voksende marked for M&A-forsikringer.

Vis Karriere

Seneste jobskifte

 • Sten Erlandsen

  Ny titel: Finansdirektør
  Ny arbejdsgiver: Ringkjøbing Landbobank
 • Ivan Rafn

  Ny titel: IT- og Produktionsdirektør
  Ny arbejdsgiver: Ringkjøbing Landbobank
 • Dan Junker Astrup

  Ny titel: Kreditdirektør
  Ny arbejdsgiver: Ringkjøbing Landbobank

Indsend jobskifte

Se alle

Basisbank fyrer knap halvdelen af sine medarbejdere

Forbrugslånsbanken Basisbank har mandag meddelt, at den dropper sin banklicens, og istedet fortsætter som forbrugslånsselskab. Ændringen betyder, at 45 medarbejdere mister deres job, oplyser bankens ejer.

Jutlander-formand: Garantmodel "matcher vores DNA meget bedre"

Bestyrelsesformand i Jutlander Bank, Finn Hovalt Mathiassen, er ikke ked af at banken i en kommende sammensmeltning med Sparekassen Vendsyssel vender ryggen til en tilværelse som aktieselskab. Bankforsker ved Aalborg Universitet, Lars Krull, er mere kritisk.

Storaktionærer øjner dobbelt så stort udbytte efter fusion

Hvis Jutlander Bank ender med at fusionere med Sparekassen Vendsyssel vil det sikre et mere stabilt udbytte, lyder det fra bankens to største aktionærer: "Det er svært at sige nej tak til," siger den ene. "Det bliver sjovere at være julemand i fremtiden," siger den anden.  (opdateret)

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs