FinansWatch

Foto: PR/ATP

ATP vil selv definere virksomheder ud fra nyt klimamål: Det bliver et kæmpe stykke arbejde

ATP har længe bevæget sig i en klimamæssig retning, man har bare ikke sat konkrete mål, fortæller adm. direktør Bo Foged. Nu er målet sat, og pensionsselskabet står foran en enorm opgave med blandt andet at definere virksomhederne efter internationale standarder. Det kræver masser af data, siger topchefen.

Foto: PR/Nordfyns Bank

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Finansnyt

Seneste klummer

Se alle

Seneste nyt fra AMWatch

CEO of OP Asset Management Tuomas Virtala. | Foto: PR / OP

Gå til AMWatch

Karriere

Peter Holm starter 1. december som chef for samfundsansvar i Velliv | Foto: PR/Velliv

Vis Karriere

Omdiskuteret kapitalkrav får blandet modtagelse på direktørkontorerne

Står det til Europa-Kommisionen, bliver Basel-komiteens forslag om at indføre et gulvkrav på bankernes beregninger af kapitalkrav til virkelighed. Det vil ramme Danmark hårdt, har det længe lydt fra Finans Danmark, men hvad vil det omdiskuterede gulvkrav betyde for de institutter, der ikke benytter interne modeller? FinansWatch har taget temperaturen.

Hvis EU-Kommissionen kommer igennem med sine Basel-forslag vil det betyde, at danske banker skal polstres med ekstra 60-70 mia. kr., siger Finans Danmarks adm. direktør, Ulrik Nødgaard. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Størrelse på Basel-regning til den danske banksektor er uklar

Ifølge Sydbank får de kommende Basel-regler ikke den store betydning for bankens kapitalforhold, mens Finans Danmark taler om, at banksektoren skal polstres med ekstra 60-70 mia. kr. Dog er de fleste penge allerede på bøgerne, lyder det. Hos Finanstilsynet skal man først til at regne på konsekvenserne nu.

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs