• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Banknordik skal hvert år hente op til 2000 familier ind som nye kunder

Banknordiks satsning på privatkunder går nu i gang efter store omvæltninger sidste år, og forventningerne er store.

Banknordik sætter fuldt fokus på væksten efter et tumultarisk 2015, hvor banken har lukket sin erhvervsforretning og skiftet direktion. Nu er satsningen på privatmarkedet herhjemme samt totalmarkedet på Færøerne og Grønland. Endelig har banken som mange andre pengeinstitutter sat fuldt fokus på private banking. Topchef Árni Ellefsen siger, at banken sammenlagt i dag har 100.000 privatkunder herhjemme.

"Ser vi på konceptkunder eller det, vi kalder helhedskunder, har vi sammenlagt 8500 familier. Vi øgede det tal med 1500 helhedskunder, altså familier, sidste år."

Hvad er jeres ambitioner fremadrettet. Det er vel det helt store fokus, når man ser på jer nu, efter I har ændret strategi mod et rent privatmarked?

"Det er relevant at se på, hvor mange kunder vi skal have, fordi det er vores strategi, og vi håber at hente 1500 - 2000 familier årligt, ikke enkeltkunder, men familier eller det, vi kalder konceptkunder."

Går I kun efter organisk vækst?

"Ja, vi skal ikke foretage opkøb."

I ændrer jeres udbyttepolitik. Hvorfor?

"Vi vil fremadrettet betale 40 pct. af vores resultat i udbytte og bruge tilbagekøbsprogram til at tilpasse vores solvensmålsætning. I princippet, hvis vi ikke har nogen vækst og ikke kan se nogen vækst, er der intet til hinder for, at vi udbetaler hele udbyttet fremadrettet."

Men det er også fordi I ikke har nogen opkøbsambition?

"Ja, netop."

Banknordik foretager en meget stor nedskrivning på blandt andet goodwill i fjerde kvartal på 468 mio. kr., som sender banken i rødt. Bankdirektøren forklarer, at det skyldes, at banken ser mere pessimistisk på fremtiden.

"Grunden til nedskrivningerne er, at vi lægger ændrede forudsætninger ind. Vi har hævet afkastkravet fra otte til 10,5 pct. og vi har hævet kapitalkravet et par pct. Det er de primære årsager."

Hvorfor gør I det?

"Vi mener, at udsigterne gør, at vi er mere pessimistiske over for fremtiden, end vi gjorde for et år siden. Vi ser mere pessimistisk på fremtiden end for et år siden. Desuden har erhvervsforretningen givet en indtjening, som nu vil falde væk."

Banken forventer et faldende afkast i 2016.

"Vi har haft tilgang af kunder på alle områder i 2015, og vi har taget markedsandele på alle tre markeder, og det forventer vi at fortsætte med. At vi så venter, at vores afkast falder, skyldes, at vi ser et fald i indtægten fra erhvervsforretningen."

Hvad for et år har 2015 været?

"Vi har flyttet hovedsæde, nedskrevet på det og haft engangsomkostninger og tilpasninger af direktionen. Det tilpasser os og resultatet. Vi har lagt en strategi, og nu er vi på plads til at føre den ud i livet. Vi er på plads. Vi flytter filialsupport til Færøerne. Nu bliver der fokus på privatmarkedet i Danmark, på Private Banking samt på på hele markedet på Færøerne og Grønland."

Regnskab: Goodwill skæmmer Banknordiks regnskab

Banknordik-ansatte tager erhvervskunder med sig når de skifter job

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Forsiden lige nu

Lind på plads i DAB-bestyrelse

Udadtil er der ingen spor efter sidste års dramatiske magtkamp i Danske Andelskassers Bank (DAB), som storaktionær Henrik Lind tabte. På en generalforsamling i går fik Lind sin vilje, og det er sidste års modpart, DAB-formand Jakob Fastrup, godt tilfreds med.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449