En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • AMWatch
  • Log ind
ANNONCE

Realkredit

Universitetsansatte opfordrer Nykredit-ejer til at lægge alt i ny aftale frem

Lavere bidragssatser kan vente i snarlig fremtid, hvis repræsentantskabet i Nykredits ejer, Forenet Kredit, siger ja til at sælge 16 pct. af aktierne til et konsortium af pensionsselskaber. Det viser beregninger, som professor Anders Grosen og lektor Johannes Raaballe fra Aarhus Universitet fremlægger i et debatindlæg på erhvervsmediet Finans (Tilføjelse kl. 11.20).

BRF Kredit efter Nykredit-offensiv: Vi er meget konkurrencedygtige

Hos BRF Kredit ryster direktøren ikke på hånden, efter Nykredit har annonceret, at realkreditkæmpen er klar til også delvis at tilbagebetale bidragsforhøjelser til nogle erhvervskunder. Ifølge en ny analyse fra Danske Markets bliver Nykredits offensiv dog en "gamechanger".

Totalkredit i sponsorpause efter shitstorm trods succes med stort håndboldsats

Der var fuld fart over markedsføringen, da Totalkredit gennem fem år var hovedsponsor for herrernes håndboldlandshold. Men sponsoratet blev stoppet umiddelbart før prisstigninger, som førte Totalkredit ud i en massiv shitstorm. Og siden har realkreditkæmpen holdt lav profil i forbindelse med selskabets rebranding, som der arbejdes på.

SF vil tvinge regeringen til billigere lån i yderområder

SF vil forsøge at få et flertal i Folketinget til at bakke op om at tvinge regeringen til at sikre billige lånemuligheder til bolig og erhverv i yderområderne. Ordfører Lisbeth Bech Poulsen fortæller til FinansWatch, at det er nødvendigt for at sikre danskere i yderområder billige boliglån.

Nykredit vil hæve kundekroner til 1500 kroner

Nykredit sætter nu tal på, hvor meget realkreditselskabet kan hæve sine kundekroner med fem pensionsselskaber i ejerkredsen. Ekspert mener, at kundekronerne burde være afskaffet sammen med børsnoteringen. Det skriver Berlingske Business.

Realkreditten skovler penge ind: En sag for politikerne

I årets første måneder har de danske realkreditinstitutter tjent 65 pct. mere end året før. Det bør føre til nedsættelser af bidragssatserne, mener bankekspert Lars Krull fra Aalborg Universitet, og sker der ikke en forbedring af konkurrencen, må politikerne på banen. Det skriver DR.

ATP investerer i fonde på Caymanøerne

Ifølge Politiken har ATP investeret 11,7 mia. kr. i 21 fonde, som ligger på Caymanøerne. "Det ville blive dyrt for de danske pensionister, hvis vi skulle undlade at være der," siger topchef til avisen. (Rettet)

Realkredittens fremtid til høring på Christiansborg

Nutidens ejermodel med bankerne som ejere og interessenter i den dansk realkredit var et af de emner, der blev diskuteret på torsdagens høring om realkredit og bidragssatser på Christiansborg. Men det kom også frem, at en ny spiller, der satser på at yde billigere lån, selv går på markedet for at tjene penge, mens en anden aktør pegede på, at er danskernes egen skyld, at de betaler for meget for deres lån.

Ny lovgivning om andelsboliger på vej

Ifølge Berlingske Business er andelsboliger på vej til at få en ny lovgivning, der skal skabe større sikkerhed for andelshavere. Men forarbejdet møder kritik, skriver avisen.

Nykredit kan blive presset til nye bidragsstigninger

Nykredit har i forbindelse med en aftale om salg af i alt knap 17 pct. af selskabet opsat et afkastmål, som kan blive svært at nå uden nye bidragsstigninger, hvis Nykredits egne forventninger til det fremtidige kapitalbehov kommer til at holde stik. Det viser beregninger fra et af Europas førende analysehuse. (Opdateret)

Nykredit-ejer foretrak alternativ til børsnotering

Formanden for Nykredits hovedejer, Nina Smith fra Forenet Kredit, afslører nu, at foreningen foretrak en privat placering af aktier i realkreditgiganten frem for en børsnotering. En løsning, der har været arbejdet på siden februar.

Nykredit-top var nødt til at holde mund om dobbeltspor

Selvom Nina Smith, formand for Forenet Kredit, har været fristet til at lægge kortene på bordet, da kritikken af en mulig børsnotering af Nykredit var hårdest, måtte hun være professionel og ikke røbe for meget, fortæller hun.

Nykredit dropper børsnotering

Nykredits ejer bekræfter tirsdag morgen, at man ikke længere arbejder på en børsnotering af Nykredit. I stedet har Nykredits ejer indgået en betinget salgsaftale om, at en række danske pensionskasser køber sig ind i Nykredit. Pensionskasserne køber selskabets aktier til under indre værdi (Opdateret/rettet).

Medier: Nykredit-børsnotering falder til jorden

Erhvervsmediet Insidebusiness og TV2 erfarer, at Nykredit har besluttet at bakke op om, at en gruppe af pensionsselskaber køber sig ind i selskabet. Dermed ser børsnotering nu ud til at være faldet endegyldigt til jorden, erfarer medierne. (Opdateret)

Derfor bliver Nykredits børsnotering sparket til hjørne

NYHEDSBAGGRUND: Nykredit valgte fredag eftermiddag at fortælle, at realkreditgiganten måske alligevel ikke bliver børsnoteret, men i stedet overvejer at sælge aktier i en privat placering til danske investorer. Det er det seneste kapitel i en usædvanligt dårligt håndteret børsnoteringsproces.

Rangvid: Salg af Nykredit kan føre til højere gebyrer

Hvis et konsortie af pensionskasser køber en del af Nykredit og dermed aflyser en umiddelbar børsnotering, vil det ikke nødvendigvis betyde lavere bidragsatser end ved en børsnotering, mener Jesper Rangvid, professor ved CBS.

Bankforsker om Nykredit: Hold fast i børsnotering

Lars Krull mener, at Nykredit vil ende med en børsnotering, selvom man får en dansk investorkreds med en række pensionskasser i spidsen som ny ejer. Et salg er politisk korrekt, men ikke den rette løsning, lyder vurderingen.

Nykredit overvejer at droppe børsnotering

Forenet Kredit og Nykredit oplyser, at Forenet Kredit har modtaget et købstilbud på en minoritetsandel af foreningens aktier i Nykredit. Dermed kan det være, at Nykredit dropper den børsnotering, som realkreditgiganten ellers udmeldte i begyndelsen af 2016. Ifølge erhvervsmediet Finans er det en række pensionskasser, der er parate til at købe aktier. (Opdateret)

Professor ser kun få skønhedsfejl i nye låneregler

CBS-professor Jesper Rangvid mener overordnet, at de nye låneregler fra regeringen vil mindske risikoen for fremtidige boligbobler. Dog kan en ny regel, der særligt tilgodeser pensionisters nedsparingslån, ende med at have en negativ konsekvens for netop pensionisterne.

Nykredit opjusterer forventningerne til 2017

Realkreditkoncernen skruer op for forventningerne til helårsresultatet efter solide resultater i de første tre kvartaler. Samtidig ændrer selskabet regnskabspraksis (Opdateret).

Nykredits ejer afviser ekstra analyse inden børsnotering

Et medlem af repræsentantskabet i Forenet Kredit ønsker en ny analyse som supplement til den analyse, som to anerkendte professorer har lavet i forbindelse med selskabets kommende børsnotering. Men det afviser formand Nina Smith.

Finanslobby: De nye låneregler rammer plet

Hos bankernes brancheorganisation mener man, at de nye låneregler rammer plet i forhold til målet om at forebygge boligbobler og nedbringe andelen af sårbare låntagere. Ifølge viceadm. direktør Ane Arnth er reglerne både klare og enkle. Men der er dog stadig nogle ubekendte i pressemeddelelsen fra Erhvervsministeriet.

Kritikere advarer: Historisk fejltagelse at børsnotere Nykredit

Siden finanskrisen har danske familier og virksomheder fået øget deres årlige udgifter til bidragssatser på realkreditlån med 10 mia. kr. Men bidragsstigningerne bliver ikke rullet tilbage, hvis Nykredit børsnoteres advarer fire eksperter, der opfordrer Nykredits repræsentantskab til helt at droppe børsnoteringen. Det skriver Finans.

Anders Dam lader sig ikke skræmme af Nordeas gebyrgave

Topchefen i Jyske Bank giver ikke meget for Nordea Kredits forsøg på lokke kunder til ved at fjerne en række gebyrer forbundet med at skifte til realkreditinstituttet. "Vi er klart billigst," siger Anders Dam til TV2 News.

Ny lånemodel går fri af planlagte boligregler

Rådgivningsfirma lancerer sammen med Ingeniørforeningen en ny model for boliglån, som både skal spare låntageren penge, give fleksibilitet og gå uden om planlagte lånebegrænsninger, skriver Berlingske Business.

Bundproppen Nykredit går mest frem på imageliste

En markant forbedring har ikke været nok for Nykredit, der ligesom sidste år er bundprop i ny imageundersøgelse af realkreditselskaber, som FinansWatch har foretaget i samarbejde med analysevirksomheden Wilke.

LA er parat til at lægge risikoråd i graven

Både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er fortørnet over de nye låneregler, som Det Systemiske Risikoråd har anbefalet, men som regeringen har udskudt. Liberal Alliance er åben for at skrotte rådet, skriver Inside Business.

RD-formand: "Vi arbejder ikke med kronprinser, men..."

Realkredit Danmark vil have større fokus på lovgivning og risikostyring i topledelsen, og derfor er Klaus Kristiansen hentet op i direktionen. Det fortæller bestyrelsesformanden, som indirekte åbner for, at Kristiansen kan overtage efter topchef Carsten Nøddebo Rasmussen.

Realkredit Danmark udvider direktionen

Adm. direktør i Realkredit Danmark, Carsten Nøddebo Rasmussen, får snart selskab i direktionen, som realkreditkæmpen har valgt at udvide. Hovedpersonen er dog et særdeles kendt ansigt i organisationen.

Nordea Kredit nedbarberer varsling af prishop for erhvervskunder

Mens private kunder får længere tid til at forberede sig på prisstigninger på deres realkreditlån, forkorter Nordea Kredit nu varslingsperioden for erhvervskunder til en tredjedel i forhold til hidtil. Bekymrende, mener forening for små erhvervsdrivende.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Private Banking direktør - Vestjysk Bank
Økonomer til finansielt tilsyn med penge- og realkreditinstitutter - Finanstilsynet
Capital markets IT consultant - Visigon
Analyst til SEB Corporate Finance
Vicedirektør til tilsyn med forsikring, pension og IT sikkerhed - Finanstilsynet
Investeringschef til solid lokalbank i vækst - Møns Bank
Barselsvikar til Reconciliation i Capital Markets Operations i Nykredit
Finance Manager - MAN Diesel & Turbo
Filialdirektør til Sydbank i Tønder
Senior Treasury Analyst, Copenhagen or Helsinki
Kunderådgiver - Lokal Erhverv til Sydbank i Aabenraa
Privatrådgiver til center Svendborg - Nykredit
Back-Middle Office Administrator to Accunia’s CLO Team
Jurist til juridisk afdeling i Sydbank
Bankrådgiver til Taastrup afdelingen - Jyske Bank
Kundeservicemedarbejder til Kundeservice i Tårnby - BankNordik
Finansbachelorer til praktik i Sydbank
Afdelingsdirektør, Herning - Vestjysk Bank
Juridisk medarbejder søges til børssekreatariat - Den Jyske Sparekasse
Risikoanalytiker til Spar Nords risikostyringsfunktion
Vicekontorchef med solid IT-revisionserfaring - Finanstilsynet
Formuepleje søger en Chief Risk Offcer
IT-arkitekt til programmet Ny Realkredit Platform i IT Bolig & Realkredit - Nykredit
Økonom med interesse for forbrugerbeskyttelse - Finanstilsynet
Privatrådgiver til Sydbank i Haderslev
Danmarks førende Executive Search, Financial Services team søger nyuddannet researcher - Amrop
Engagerende, løsningsorienteret forretningsudvikler med økonomisk baggrund - Forca
Privatkunde- rådgivere til Amager - BankNordik
Vurderingssagkyndige til erhvervsejendomme beliggende i Øst- og Midtjylland - DLR Kredit
Praktikplads til finansbachelor - Middelfart Sparekasse
Selfinvest Family Office søger Senior Investment Manager
Chef for investeringsrådgivere i PFA Bank
Proaktiv økonomimedarbejder til Finance Support - ATP
Privatrådgiver til center Esbjerg - Nykredit
Robotudvikler til procesautomatisering - Vestjysk Bank
Skarp IT-specialist med talent for ny teknologi til IT-tilsyn - Finanstilsynet
Økonomisk medarbejder søges til børssekretariat - Den Jyske Sparekasse
Kreditchef til solid lokalbank i vækst
Vi søger en dygtig privatrådgiver med overblik til filialen i Jelling - Den Jyske Sparekasse
Direktør til Herlev - Handelsbanken
Assistant Private Banker til Private Banking Elite, København - Nykredit
PensionDanmark søger to nye specialister til vores aktieteam
Hurtigt tænkende specialist til Collateral Management - Forca
Business Process Manager, Finance - Lantmännen Unibake
Privatrådgiver - Totalbanken
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

lars@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 3330 8383