En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • AMWatch
  • Log ind
ANNONCE

Pension

Pensionskasser står klar med nye milliarder til energiinvesteringer

De danske pensionsselskaber har store planer for investeringer i energiprojekter, hvor milliarderne sidder løst, hvis det rigtige projekt dukker op. Men midlerne og målene er forskellige, viser en rundspørge, som FinansWatch og EnergiWatch har foretaget blandt nogle af de største pengetanke i pensionsbranchen.

Derfor forlader vicedirektør Finanstilsynet

Jan Parner har efter næsten ti år valgt at forlade sit job som vicedirektør i Finanstilsynet. Det er en beslutning, der har fremkaldt tårer, men som også har været længe undervejs, forklarer han til FinansWatch.

Danskerne vender ryggen til pension-apps

Langt de fleste danskere foretrækker at tjekke deres pensionsopsparing på en computer, viser en ny befolkningsundersøgelse. Alligevel har de fleste pensionsselskaber en app. "Omkostningerne til at udvikle sådan en app er meget små," lyder det fra PKA, der netop har sendt en app på gaden.

Pensionsselskab træder ind i Copenhagen Fintech

Copenhagen Fintech har nu indgået en aftale med et pensionsselskab og får således en bredere dækning af den finansielle sektor i bestyrelsen. Selskabet har allerede udset en konkret fintech-startup, som man vil indgå aftale med.

PKA-direktør: Nybegyndere i havvind trak forhandlinger ud

En stor del af PKA's og PFA's investering i verdens største havvindmøllepark er lånefinansieret af storbanker, der ikke er vant til at arbejde med havvind. Det forhalede processen, men åbner også en dør for nye legekammerater i fremtidige projekter, fortæller PKA-direktør Peter Damgaard.

MP-direktør om Walmart-salg: "Vi har været ret tolerante"

MP Pension har i flere år forsøgt at skubbe til Walmart for at få dagligvarekæmpen til at forbedre forholdene for deres medarbejdere, men pensionskassen har nu indset, at man ikke kan gøre mere. Det fortæller direktør Jens Munch Holst i et interview med FinansWatch.

Allan Polack er tilhænger af tilsynets levetidsskift

PFA har valgt at være på forkant med Finanstilsynets retningslinjer og har ændret måden, som selskabet estimerer kundernes fremtidige levetid på, selv om at det barberer en stor del af det kollektive bonuspotentiale.

PFA-direktør mærker stor konkurrence

Konkurrencerådet satte sig i sommer for at undersøge konkurrencen på pensionsmarkedet. Men efter at alle de største pensionsselskaber fremviser vækst på toplinjen, er PFA-direktør Allan Polack ikke i tvivl om, at konkurrencen lever i bedste velgående.

Danica går efter liv og leben på Papirøen

Pensionsselskabet vil fastholde området i centrum af København som et tilløbsstykke for kultur og socialt liv, når boliger og hotel skyder op på grunden. En attraktiv bydel skaber den største værdi for projektet, siger Danica-chef til EjendomsWatch og skyder dermed kritik om en rigmandsghetto ned.

Ingeniører fravalgte pensionskasse med bind for øjnene

Der er ingen håndfaste argumenter bag ingeniørforeningen IDA's beslutning om at klippe navlestrengen til pensionskassen ISP frem for DIP, forklarer IDA's formand. "Det bestyrker mig i opfattelsen af, at det alene er et politisk ønske," siger ISP-formand.

Ny Pensam-chef træder op på ukendt skammel med kun ét benchmark i hånden

Hvad der startede lidt tilfældigt med et studiejob i PKA, har nu ført til det øverste ansvar for forvaltningen af flere hundrede tusinde kunders pensionsopsparinger. Pensams nye investeringsdirektør er sig da også fuldt bevidst om det ansvar, han har påtaget sig, men vil ikke lade sig skræmme af sin nye arbejdsgivers møgsag, fortæller han i et interview med FinansWatch.

Ny SEB-direktør er klar til at udfordre den øvrige direktion

Hvis de eksisterende direktionsmedlemmer i SEB Pension troede, at de ville få en nikkedukke ind i form af det nye direktionsmedlem, kan de godt tro om igen. Hun er klar til at udfordre de gængse metoder og vil give kunderne en større stemme i direktionen, fortæller hun.

Pensionsaftale skaber frygt for dummebøder

En plan fra regeringen, der skal forhindre folk fra at hæve fra andre pensionsformer for at sætte pengene ind på aldersopsparingen, undergraver regeringens egen pensionsplan, lyder kritikken fra lønmodtagerne, arbejdsgiverne og pensionsbranchen.

SEB Pension modtager påbud efter tilsynsinspektion

Finanstilsynet har været et smut forbi SEB Pension for at gennemgå selskabets forretningsmodel og risikoprofil. Gennemgangen tog udgangspunkt i bestyrelsens politikker og retningslinjer. Det medførte enkelte påbud.

Formænd forbliver tavse efter skæbnemøde

Ingen af de tre formænd fra henholdsvis pensionskasserne DIP og ISP samt ingeniørforeningen IDA vil udtale sig efter onsdag at have holdt møde om en fusion mellem de to ingeniørpensionskasser.

Sagaen om ingeniørbrylluppet

FinansWatch har samlet artiklerne, der beskriver den seneste tids udvikling i historien om fusionsplanerne mellem pensionskasserne DIP og ISP.

Endelig skete det: Bankerne tjener penge på pensionssats

Letpension bliver ikke bare en overskudsforretning i år. Den dyre pensionssatsning går også ind i markedet for pensionsordninger for erhvervskunder – et sats, ejerne forventer vil fordoble præmieindbetalingerne på fire år, skriver Finans.dk.

Pensionskasser tavse efter kras tilsynskritik

Efter at have fået hård kritik og en række påbud på baggrund af Finanstilsynets gennemgang af pensionskassernes direkte virksomhedsudlån ønsker hverken PKA eller Pensam at kommentere kritikken over for FinansWatch. Både Danica og AP Pension retter ind.

PFA skal udvikle ny bydel i Aalborg

Sammen med entreprenørvirksomhed og Aalborg Kommune har pensionsselskabet PFA skudt et millionbeløb i at udvikle en ny bydel i Nørresundby ved Aalborg. PFA forventer tocifret afkast på projektet.

PFA's nye kundetillidsmand lader op som sopran i Good News

Tove Larsen Pedersen skal i sin nye stilling som kundetillidsmand i PFA tage sig af kunder, der er løbet panden mod en mur i selskabets systemer. For at kunne lægge det arbejde bag sig synger hun ugentligt gospel i koret Good News, hvor hun møder folk uden for finanssektorens andedam.

Pensionskasser hopper med på investeringstrend

AP Pension vil hive en langt højere grad af investeringsforvaltningen ind internt til pensionselskabets egne medarbejdere. Hvis det går godt, er investeringsdirektør Ralf Magnussen dog klar til at gå videre, fortæller han i et interview med FinansWatch. Også ATP hiver investeringsmandater ind fra eksterne forvaltere.

PFA træder ind i Europas top 5

Med en formue opgjort til 620 mia. kr. er PFA trådt ind i det fine selskab på branchemediet IPE's liste over de største europæiske pensionskasser.

PFA-topchef: Nye kollegier er en investering i samfundet

Det er ikke for pengenes skyld, at PFA investerer over 1 mia. kr. i fire nye kollegier i Odense, Aarhus, Aalborg og København til i alt over 1000 studerende. Det siger PFA's øverste chef til EjendomsWatch. Investeringen adskiller sig således fra PFA's øvrige ejendomsinvesteringer.

Forlovelse inden stort pensionsbryllup trækker ud

Pensionskasserne DIP og ISP har tilsyneladende ikke kunnet finde hinanden i forhandlingerne om en fusion, og tidplanen fremlagt af den bagvedliggende fagforening kan dermed være i fare. Nyt skæbnemøde venter forude.

ATP-chef afviser salg af britisk sats

På trods af at Christian Hyldahl, direktør i ATP, har meldt ud, at ATP skal forenkle sin forretning, har han ikke overvejelser om at sælge den britiske underskudsforretning Now Pensions.

Pensam solgte ejerandel i energiselskab lige inden gennembrud

Ledelsen og medarbejderne i Aalborg Energie Technik lader til at have gjort en god forretning, da de i 2015 købte pensionskassen Pensam og investeringsselskabets Ivons ejerandele. Kort efter fik ingeniørvirksomheden nemlig kommerciel succes, skriver Finans.dk.

Pensionsbranchen: Regeringen skaber nyt samspilsproblem

Regeringen smører med sine pensionsforslag lettelserne for tyndt ud, ved at give dem til alle, lyder det fra Forsikring & Pension, der dog ser det som positivt, at regeringen anerkender samspilsproblemet. I Nordea Liv er man anderledes positive over for udspillet fra regeringen.

ATP fyrer chef for britisk sats efter kritik

ATP har fyret Morten Nilsson som øverste direktør for pensionskassens britiske pensionsselskab Now Pensions. Det sker efter kritik fra myndighederne og et akkumuleret overskud over seks år på 441 mio. kr.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Private Banking direktør - Vestjysk Bank
Økonomer til finansielt tilsyn med penge- og realkreditinstitutter - Finanstilsynet
Capital markets IT consultant - Visigon
Analyst til SEB Corporate Finance
Vicedirektør til tilsyn med forsikring, pension og IT sikkerhed - Finanstilsynet
Investeringschef til solid lokalbank i vækst - Møns Bank
Barselsvikar til Reconciliation i Capital Markets Operations i Nykredit
Finance Manager - MAN Diesel & Turbo
Filialdirektør til Sydbank i Tønder
Senior Treasury Analyst, Copenhagen or Helsinki
Kunderådgiver - Lokal Erhverv til Sydbank i Aabenraa
Privatrådgiver til center Svendborg - Nykredit
Back-Middle Office Administrator to Accunia’s CLO Team
Jurist til juridisk afdeling i Sydbank
Bankrådgiver til Taastrup afdelingen - Jyske Bank
Kundeservicemedarbejder til Kundeservice i Tårnby - BankNordik
Finansbachelorer til praktik i Sydbank
Afdelingsdirektør, Herning - Vestjysk Bank
Juridisk medarbejder søges til børssekreatariat - Den Jyske Sparekasse
Risikoanalytiker til Spar Nords risikostyringsfunktion
Vicekontorchef med solid IT-revisionserfaring - Finanstilsynet
Formuepleje søger en Chief Risk Offcer
IT-arkitekt til programmet Ny Realkredit Platform i IT Bolig & Realkredit - Nykredit
Økonom med interesse for forbrugerbeskyttelse - Finanstilsynet
Privatrådgiver til Sydbank i Haderslev
Danmarks førende Executive Search, Financial Services team søger nyuddannet researcher - Amrop
Engagerende, løsningsorienteret forretningsudvikler med økonomisk baggrund - Forca
Privatkunde- rådgivere til Amager - BankNordik
Vurderingssagkyndige til erhvervsejendomme beliggende i Øst- og Midtjylland - DLR Kredit
Praktikplads til finansbachelor - Middelfart Sparekasse
Selfinvest Family Office søger Senior Investment Manager
Chef for investeringsrådgivere i PFA Bank
Proaktiv økonomimedarbejder til Finance Support - ATP
Privatrådgiver til center Esbjerg - Nykredit
Robotudvikler til procesautomatisering - Vestjysk Bank
Skarp IT-specialist med talent for ny teknologi til IT-tilsyn - Finanstilsynet
Økonomisk medarbejder søges til børssekretariat - Den Jyske Sparekasse
Kreditchef til solid lokalbank i vækst
Vi søger en dygtig privatrådgiver med overblik til filialen i Jelling - Den Jyske Sparekasse
Direktør til Herlev - Handelsbanken
Assistant Private Banker til Private Banking Elite, København - Nykredit
PensionDanmark søger to nye specialister til vores aktieteam
Hurtigt tænkende specialist til Collateral Management - Forca
Business Process Manager, Finance - Lantmännen Unibake
Privatrådgiver - Totalbanken
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

lars@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 3330 8383